Ψηφοφορία: Πόσο πιστεέτε, οτι εχει μειωθεί ο αριθμός των Συλλεκτών, που είτε εχουν σταματήσει ν' αγοράζουν, ή εχουν εγκαταλείψει ? - Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου σε αυτήν τη δημοσκόπηση.
Καθόλου, ισα που εχουν αυξηθεί
8
22.86%
Το ιδιο οπως παλιά, δεν άλλαξε κάτι
6
17.14%
Εχουν μειωθεί εως 10%
1
2.86%
Εχουν μειωθεί εως 20%
2
5.71%
Εχουν μειωθεί εως 30%
3
8.57%
Εχουν μειωθεί εως 40%
0
0%
Εχουν μειωθεί εως 50%
9
25.71%
Εχουν μειωθεί εως 60%
0
0%
Εχουν μειωθεί πάνω απο 60%
3
8.57%
Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ
3
8.57%
* Ψηφίσατε για αυτό
Δείτε τα αποτελέσματα
Πόσο πιστεέτε, οτι εχει μειωθεί ο αριθμός των Συλλεκτών, που είτε εχουν σταματήσει ?
29/12/18 19:45:09
Σχολιάζοντας, τα εως τώρα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που κλείνει σε 2 μέρες, και δεν φαίνεται ν' αλλάζει κάτι, μου προξενεί εντύπωση το γεγονός, των 2 τελείως αντίθετων απόψεων, που μοιράζονται, (δεν εχει αλλάξει/εχει αυξηθεί), και πτώση (απο 30% εως και πάνω απο 60%)
Δεν ειναι λίγο περίεργο, ή αλλοσπρόσαλλο ?
Ολοι ασχολούμαστε με τα νομίσματα....., τι πραγματικά συμβαίνει ?
Δεν ειναι λίγο περίεργο, ή αλλοσπρόσαλλο ?
Ολοι ασχολούμαστε με τα νομίσματα....., τι πραγματικά συμβαίνει ?
29/12/18 19:58:44
Το ιδιο παρατηρουσα κι εγω Στελιο.
Νομιζω οτι οφειλεται στο οτι ο καθενας κρινει απο τον εαυτο του και τον στενο φιλικο (συλλεκτικο) κυκλο του.
Αν σε μια συλλεκτικη παρεα 5-10 ατομων τα παρατησε καποιος, λογικο ειναι οι υπολοιποι να πιστευουν οτι υπαρχει μειωση.
Αν αντιθετα σε μια αλλη παρεα προστεθηκαν 1-2 νεοι , λογικο ειναι οι υπολοιποι να πιστευουν οτι υπαρχει αυξηση.
Παντως δεν δειχνει κατι να κινειται προς μια μερια αποκλειστικα, οποτε το συμπερασμα μαλλον ειναι οτι σε αριθμο συλλεκτων (χωρις διακριση ποιοτικων χαρακτηριστικων) το χομπυ στην Ελλαδα συνεχιζει την πορεια του.
Νομιζω οτι οφειλεται στο οτι ο καθενας κρινει απο τον εαυτο του και τον στενο φιλικο (συλλεκτικο) κυκλο του.
Αν σε μια συλλεκτικη παρεα 5-10 ατομων τα παρατησε καποιος, λογικο ειναι οι υπολοιποι να πιστευουν οτι υπαρχει μειωση.
Αν αντιθετα σε μια αλλη παρεα προστεθηκαν 1-2 νεοι , λογικο ειναι οι υπολοιποι να πιστευουν οτι υπαρχει αυξηση.
Παντως δεν δειχνει κατι να κινειται προς μια μερια αποκλειστικα, οποτε το συμπερασμα μαλλον ειναι οτι σε αριθμο συλλεκτων (χωρις διακριση ποιοτικων χαρακτηριστικων) το χομπυ στην Ελλαδα συνεχιζει την πορεια του.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
COLLECTIO PATRIA NOSTRA.
29/12/18 20:26:45
Συμφωνώ, οτι ισως εχει να κάνει με την υποκειμενικότητα. Μπορεί ομως η υποκειμενικότητα, να ειναι ενας μπούσουλας, που θα μας οδηγήσει σε ασφαλή, ή εστω κάποια, συμεράσματα ?
Ισως στην δημοσκόπηση, θα επεπε να απαντήσουν εμποροι, και οχι Συλλέκτες (νομίζω ειπώθηκε).
Επειδή ασχολούμαι λίγο, και χωρίς να θέλω να προκαταβάλω κανέναν, τα τελεταία 2 χρόνια, εχω δώσει μόνο μια ανάποδη άγκυρα. Τίποτ' άλλο.
Παλαιώτερα, ολο κάποιος θα ρωτούσε, αν δεν αγόραζε, θα υπήρχε μια κάποια κινητικότητα τέλος πάντων. Τα τελεταία 2 χρόνια, τίποτα
Ισως εχει να κάνει, και με την πληρότητα εκ μέρους κάποιων, ή και με την αύξηση των απαιτήσεων σε θέματα καταστάσεων.
Για να πω την αλήθεια, και ξανατονίζοντας οτι δεν θέλω να προκαταλάβω κάτι, οταν εκανα την δημοσκόπηση, δεν περίμενα στις 2 πρώτες ερωτήσεις, να υπάρχει εστω και 1 απάντηση
Επαναλλαμβάνω, οτι εξιστορώ το προσωπικό μου βίωμα, και τίποτα παραπάνω
Ισως στην δημοσκόπηση, θα επεπε να απαντήσουν εμποροι, και οχι Συλλέκτες (νομίζω ειπώθηκε).
Επειδή ασχολούμαι λίγο, και χωρίς να θέλω να προκαταβάλω κανέναν, τα τελεταία 2 χρόνια, εχω δώσει μόνο μια ανάποδη άγκυρα. Τίποτ' άλλο.
Παλαιώτερα, ολο κάποιος θα ρωτούσε, αν δεν αγόραζε, θα υπήρχε μια κάποια κινητικότητα τέλος πάντων. Τα τελεταία 2 χρόνια, τίποτα
Ισως εχει να κάνει, και με την πληρότητα εκ μέρους κάποιων, ή και με την αύξηση των απαιτήσεων σε θέματα καταστάσεων.
Για να πω την αλήθεια, και ξανατονίζοντας οτι δεν θέλω να προκαταλάβω κάτι, οταν εκανα την δημοσκόπηση, δεν περίμενα στις 2 πρώτες ερωτήσεις, να υπάρχει εστω και 1 απάντηση
Επαναλλαμβάνω, οτι εξιστορώ το προσωπικό μου βίωμα, και τίποτα παραπάνω
29/12/18 20:46:14
Ναι, για ασφαλη συμπερασματα θα επρεπε (φυσικα δεν γινεται) να ερωτηθουν 5-6 γνωστα συλλεκτικα μαγαζια, 5-6 παγκιτες, μεγαλοι πωλητες στο ebay και σε αλλες σελιδες, στο facebook, γιατι μπορει η "κινηση" να εχει μεταφερθει απο τους μεν στους δε.
Δεν ξερω, προσωπικα ελαφρα μειωση ψηφισα.
Δεν ξερω, προσωπικα ελαφρα μειωση ψηφισα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
COLLECTIO PATRIA NOSTRA.
29/12/18 20:56:58
(22/12/18 15:49:11)georok Έγραψε: Λίγο μόνο αυτο με το facebook καταντάει λίγο καραμέλα και επειδή ειμαι ενεργός και εκεί και μας παιρνει όλους η μπάλα.Δίκιο έχεις Γιώργο και δεν θέλω να τους βάζω όλους στο ίδιο σακί. Και δεν έχει να κάνει με το μέσο, αλλά με αυτούς που το χρησιμοποιούν. Ο σοβαρός συναλλασσόμενος, είναι κατά κανόνα σοβαρός είτε στον πάγκο, είτε στο ebay, είτε στο facebook και το αντίστροφο. Απλά, από αυτά που ακούω από ανθρώπους που εμπιστεύομαι, γιατί facebook δεν έχω, εκεί τα ... περίεργα φαινόμενα είναι συχνότερα.
Υπάρχουν και σοβαρές ομάδες.
Μην κρίνουμε με το σακί. Γιατι αμα κρίνουμε με το σακι, τοτε μπορούμε να πουμε ότι και στα φόρουμ βάζεις κάτι για εκτίμηση,σου απαντάει ο κυριος Χ οτι δεν πιανει μία και μετά απο 5 λεπτα έχεις προσωπικό μήνυμα πάλι απο τον κύριο Χ ''γεια σου σου δινω 20 ευρω να το ξεφορτωθείς''.
Αυτό κάνει όλα τα φόρουμ και όλα τα μέλη των φόρουμ κύριο Χ;
Η απάντηση ειναι όχι.
29/12/18 21:01:37
Ειναι συχνοτερα γιατι υπαρχουν πανω απο 30 ομαδες που πουλανε ,σε μερικες υπαρχουν συντεχνιες και οποιος παρατηρει θα το καταλαβει,εχει ομως και μερικες πολυ καλες ομαδες .
Στελιο εγω ψηφισα το πρωτο αλλα αν υπηρχε ερωτημα σε σχεση ποιοτητας θα ψηφιζα αναποδα,ψηφισα καθαρα ποσοτικα και οχι ποιοτικα
Στελιο εγω ψηφισα το πρωτο αλλα αν υπηρχε ερωτημα σε σχεση ποιοτητας θα ψηφιζα αναποδα,ψηφισα καθαρα ποσοτικα και οχι ποιοτικα
29/12/18 21:02:07
Στέλιο είναι όντως αν μη τι άλλο, περίεργο και σίγουρα έχει να κάνει με τον περίγυρο του καθενός που απάντησε. Εγώ όπως έγραψα και παραπάνω, πιστεύω ότι αυξήθηκε ο αριθμός των συλλεκτών. Ίσως όχι αυτών που συλλέγουν ελληνικά και ενδεχομένως θα ενδιαφερόντουσαν για ανάποδη άγκυρα, βάζοντας παράλληλα και τον παράγοντα κατάσταση στη εξίσωση, όμως και στα ευρώ υπάρχει κίνηση και τα χαρτονομίσματα κινούνται περισσότερο τελευταία.
30/12/18 09:02:33
Θα συμφωνήσω με τον nikos11, το περιβάλλον στο οποίο κινείται ο κάθε συλλέκτης καθορίζει και την οπτική του σχετικά με το ερώτημα της δημοσκόπησης.
Από κει και πέρα όλα τα μέσα έχουν θετικές και μερικές φορές αρνητικές χροιές, αυτό έχει να κάνει κυρίως όχι με το μέσο αλλά με το ποιόν του συλλέκτη - έμπορου- ντήλερ -εμποροσυλλέκτη , έτσι βλέπουμε φαινόμενα δήθεν σοβαροί έμποροι- ντήλερ -εμποροσυλλέκτες- συλλέκτες να ξεφτιλίζονται αργά ή γρήγορα από όποιο μέσον και αν περάσουν είτε διαδοχικά είτε ταυτόχρονα.
Ο αριθμός των συλλεκτών, κατά την γνώμη μου, αυξήθηκε απλά δεν (θέλουν να) φαίνονται για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.
Από κει και πέρα όλα τα μέσα έχουν θετικές και μερικές φορές αρνητικές χροιές, αυτό έχει να κάνει κυρίως όχι με το μέσο αλλά με το ποιόν του συλλέκτη - έμπορου- ντήλερ -εμποροσυλλέκτη , έτσι βλέπουμε φαινόμενα δήθεν σοβαροί έμποροι- ντήλερ -εμποροσυλλέκτες- συλλέκτες να ξεφτιλίζονται αργά ή γρήγορα από όποιο μέσον και αν περάσουν είτε διαδοχικά είτε ταυτόχρονα.
Ο αριθμός των συλλεκτών, κατά την γνώμη μου, αυξήθηκε απλά δεν (θέλουν να) φαίνονται για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.
30/12/18 10:21:44
Αυτό το τελευταίο που λέει ο Μιχάλης, είναι πολύ σωστό.
30/12/18 10:52:00
Θα γελάσετε αλλά πριν λίγο καιρό ψώνιζα ψάρια και συζητώντας για την αγορά μου είπε ο ψαράς,
τα ψάρια που φεύγουν είναι τα πολύ καλά πρώτα ψάρια, αυτά πάνε μάτια-μάτια δεν περνάνε καν από το ψαράδικο
και τα πολύ φθηνά,
αυτά που έχουν πρόβλημα είναι τα μεσαία ψάρια που δίνεις και παθαίνεις να τα διώξεις!!!
Όπως καταλαβαίνετε εγω έκανα τους δικούς μου νομισματικούς συνειρμούς και κατέληξα πως έτσι ήταν!
Οι συλλέκτες της κατηγορίας "συναγρίδα" δεν είναι απαραίτητο να φαίνονται
αλλά αν κρίνω από τις τιμές κλεισίματος τον τελευταίο καιρό σε αυτή την κατηγορία μάλλον αύξηση δείχνει.
Η άλλη κατηγορία συλλεκτών και αυτή αύξηση δείχνει αν κρίνει κανείς από σελίδες φβ με 5-10.000 μέλη ?
Η μεσαία κατηγορία έχει εξαφανιστεί.
Τι σημαίνουν όλα αυτά στο σύνολο τους; εγω ψήφησα πως δεν γνωρίζω
τα ψάρια που φεύγουν είναι τα πολύ καλά πρώτα ψάρια, αυτά πάνε μάτια-μάτια δεν περνάνε καν από το ψαράδικο
και τα πολύ φθηνά,
αυτά που έχουν πρόβλημα είναι τα μεσαία ψάρια που δίνεις και παθαίνεις να τα διώξεις!!!
Όπως καταλαβαίνετε εγω έκανα τους δικούς μου νομισματικούς συνειρμούς και κατέληξα πως έτσι ήταν!
Οι συλλέκτες της κατηγορίας "συναγρίδα" δεν είναι απαραίτητο να φαίνονται
αλλά αν κρίνω από τις τιμές κλεισίματος τον τελευταίο καιρό σε αυτή την κατηγορία μάλλον αύξηση δείχνει.
Η άλλη κατηγορία συλλεκτών και αυτή αύξηση δείχνει αν κρίνει κανείς από σελίδες φβ με 5-10.000 μέλη ?
Η μεσαία κατηγορία έχει εξαφανιστεί.
Τι σημαίνουν όλα αυτά στο σύνολο τους; εγω ψήφησα πως δεν γνωρίζω
Νήματα που είναι πιθανώς σχετικά...
Νήμα / Συγραφέας
Απαντήσεις
Θεάσεις
Τελευταία ανάρτηση
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 16 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis