Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας
29/11/20 12:21:58
(29/11/20 10:24:20)rubirosa Έγραψε: Καλημέρα Βασίλη, το είχα κατά νου να σου το πω, να μην κάνεις την συλλογή σου μόνο με ορυκτά της Ελλάδος, αλλά και ότι άλλο, καλοδεχούμενο στην συλλογήΚαλησπέρα Θανάση σε ευχαριστώ πολύ,ωραία θα ανεβάζω και ξένα ορυκτά!
Πολύ όμορφοι και οι Αγγλικοί φθορίτες!!!
Ναι όντως είναι πανέμορφοι και σπάνιοι οι Φθοριτες της Αγγλίας!!
04/12/20 22:31:39
Καλησπέρα σε όλο το στεκι σήμερα θα σας δείξω μερικά δείγματα χαλαζία σε περιοχή κοντά στον Ταΰγετο από την μεριά της Καλαμάτας (Μεσσηνίας) η ανακάλυψη είναι δική μου και ενός φίλου που πάμε μαζί!!
Όταν έχεις υπομονή η Γαία πάντα σε ανταμείβει!!
Μετά από πολλή έρευνα στο πεδίο και το διάβασμα στο διαδίκτυο και τις συμβουλές από έναν αγαπητό φίλο και αδερφό κατάφερα και βρήκα την τοποθεσία και έκανα εξόρυξη αυτά τα πανέμορφα μικρά δείγματα χαλαζία!!
Επίσημα είναι η πρώτη μου και δική μου ανακάλυψη!!
Όταν έχεις υπομονή η Γαία πάντα σε ανταμείβει!!
Μετά από πολλή έρευνα στο πεδίο και το διάβασμα στο διαδίκτυο και τις συμβουλές από έναν αγαπητό φίλο και αδερφό κατάφερα και βρήκα την τοποθεσία και έκανα εξόρυξη αυτά τα πανέμορφα μικρά δείγματα χαλαζία!!
Επίσημα είναι η πρώτη μου και δική μου ανακάλυψη!!
04/12/20 22:59:24
πολύ ωραία ευρήματα Βασίλη, λάμπουν μέσα στο υπόλοιπο πέτρωμα!!!
Αρχή είναι το ήμισυ του παντός
Αρχή είναι το ήμισυ του παντός
05/12/20 00:48:05
17/12/20 23:29:43
Ειναι αληθεια οτι οπου υπαρχει χαλαζιας υπαρχει κ χρυσος?
19/12/20 14:38:12
19/12/20 15:18:42
Καλησπέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!
Σήμερα θα σας ανεβάσω ένα μεγάλο δείγμα Jasper (Ίασπις και η επιστημονική του ονομασία είναι Ραδιολαρίτης) από μια περιοχή της Ελλάδας αλλά για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να αποκαλύψω την τοποθεσία!!
Το συγκεκριμένο δείγμα (όπως και κάποια άλλα) μου το έκαναν δώρο οι ομάδα #Jasperstonegreece και τους ευχαριστώ πάρα πολύ!!
Αυτό το πέτρωμα μπορείς να το βρεις σε περιοχές που έχει πυριτικά πετρώματα και εμφανίζονται πιο πολύ σε ρέματα αλλά και σε παράλιες (μόνο βότσαλα) αλλά θέλει πολύ ψάξιμο, ειδικά στις παράλιες και φυσικά παίζουν σε διάφορα χρώματα!!
Έχει ανέβει και βίντεο στο κανάλι μου!!
https://www.youtube.com/watch?v=FWjLMT6O...kExplorers
Φωτογραφίες:
Σήμερα θα σας ανεβάσω ένα μεγάλο δείγμα Jasper (Ίασπις και η επιστημονική του ονομασία είναι Ραδιολαρίτης) από μια περιοχή της Ελλάδας αλλά για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να αποκαλύψω την τοποθεσία!!
Το συγκεκριμένο δείγμα (όπως και κάποια άλλα) μου το έκαναν δώρο οι ομάδα #Jasperstonegreece και τους ευχαριστώ πάρα πολύ!!
Αυτό το πέτρωμα μπορείς να το βρεις σε περιοχές που έχει πυριτικά πετρώματα και εμφανίζονται πιο πολύ σε ρέματα αλλά και σε παράλιες (μόνο βότσαλα) αλλά θέλει πολύ ψάξιμο, ειδικά στις παράλιες και φυσικά παίζουν σε διάφορα χρώματα!!
Έχει ανέβει και βίντεο στο κανάλι μου!!
https://www.youtube.com/watch?v=FWjLMT6O...kExplorers
Φωτογραφίες:
19/12/20 20:06:40
Καλώς το δέχτηκες Βασίλη, αυξάνεται η συλλογή!!
19/12/20 21:30:36
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 2 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis