Εbay - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ.
12/01/17 14:14:18
(12/01/17 13:54:43)haros Έγραψε: Ομως, η ενδεικτικη αυτη τιμη ισοτιμιας που βαζει το ebαy στις δημοπρασιες, λογικα ακολουθει τις ισοτιμιες κανονικα, δηλαδη αλλαζει αναλογα με το feed απο καποιο οργανισμο παροχης πληροφοριων που το εχουν συνδεσει, αν ειδες καποια αναντιστοιχια, ισως ειναι καποιο μικροπροβλημα στο feed, παντως ουτως η αλλως ειναι ενδεικτικη, τελικα θα πληρωσεις με την ισοτιμια που θα σε χρεωσει το paypal.
Yπάρχει αναντιστοιχία σε αυτές τις ενδεικτικές τιμές σε σχέση με χθες σε δημοπρασίες όπως παρατήρησα, οπότε αυτό το εκλαμβάνω ως λάθος.
Τελικά θα πληρώσω με την ισοτιμία που θα με χρεώσει το paypal, οk, η οποία πχ αν είναι να πληρώσω τώρα, θα είναι αυτή που έχει ενδεικτικά το paypal στο balance?
Πολύτιμη η βοήθειά σου, για μια ακόμα φορά σε ευχαριστώ!
12/01/17 15:51:29
Πρωτη σελιδα παυπαλ -details - manage currencies - payment convertion - βαζεις τα νομισματα που σε ενδιαφερουν (π.χ. απο Euro σε US$) -calculate και βλεπεις την πραγματικη ισοτιμια που θα πληρωσεις την συγκεκριμενη στιγμη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
COLLECTIO PATRIA NOSTRA.
12/01/17 19:10:17
Kαι μόλις το επιβεβαίωσα haros με αγορά που έκανα.
ΥΓ Τι σκίσιμο είναι αυτό που κάνει το paypal με τις ισοτιμίες? Πωωωωω
ΥΓ Τι σκίσιμο είναι αυτό που κάνει το paypal με τις ισοτιμίες? Πωωωωω
12/01/17 19:26:43
Εγώ έχω καταλήξει ότι είναι καλύτερο να πληρώνεις με πιστωτική στο νόμισμα της συναλλαγής και να σου κάνει η τράπεζά σου τη μετατροπή.
12/01/17 19:30:46
To σκίσιμο ειναι γενικό από το ebay..
Δύο νομισματα χάθηκαν στο Αμερικα, μου πήραν τα λεφτά και μου βάζει κιόλας without seller resolution.
Με κάνει απο top rated σε below standard και δεν φαινομαι ουτε με κιάλια τώρα.
Τους έστειλα ότι κανω απεγγραφή απο το μηνιατικο που δίνω για ebay store και οτι πανε απο το κακό στο χειρότερο.
Δύο νομισματα χάθηκαν στο Αμερικα, μου πήραν τα λεφτά και μου βάζει κιόλας without seller resolution.
Με κάνει απο top rated σε below standard και δεν φαινομαι ουτε με κιάλια τώρα.
Τους έστειλα ότι κανω απεγγραφή απο το μηνιατικο που δίνω για ebay store και οτι πανε απο το κακό στο χειρότερο.
12/01/17 21:22:11
Αυτο που λες Νικο ειναι απολυτα σωστο, να σου κανει η τραπεζα της καρτας σου την μετατροπη ισοτιμιας και οχι το paypal, αλλα για νομισματα πανω απο 40-50 ευρω, γιατι και αυτη χρεωνει για την πραξη σε συναλλαγμα καποιο ποσο , δεν θυμαμαι ακριβως ποσο, παντως συμφερει για περιπτωσεις πληρωμης ανω των 40-50 ευρω.(σε σχεση με το να σου κανει την μετατροπη το paypal),
Γιωργο, το εβαυ για τον πωλητη ειναι κολαση, φταιει η πολιτικη που ακολουθει και εχει συγκεκριμενο σκεπτικο και σκοπο, δεν το κανει στον αερα.
Οι περισσοτεροι ισχυριζονται (και μαλλον εχουν δικιο) οτι οδευει προς amazon στυλ, οπου οι πωλητες θα ειναι μονο μεγαλοι επαγγελματιες, οι οποιοι θα αντεχουν την "φυρα" σε συναλλαγες που τους υποχρεωνει το ebay με την πολιτικη του να εχουν.
Γιωργο, το εβαυ για τον πωλητη ειναι κολαση, φταιει η πολιτικη που ακολουθει και εχει συγκεκριμενο σκεπτικο και σκοπο, δεν το κανει στον αερα.
Οι περισσοτεροι ισχυριζονται (και μαλλον εχουν δικιο) οτι οδευει προς amazon στυλ, οπου οι πωλητες θα ειναι μονο μεγαλοι επαγγελματιες, οι οποιοι θα αντεχουν την "φυρα" σε συναλλαγες που τους υποχρεωνει το ebay με την πολιτικη του να εχουν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
COLLECTIO PATRIA NOSTRA.
13/01/17 00:37:59
Αν γίνει αυτο θα χάσουν όλη μα όλη την πελατεία στα συλλεκτικά.
13/01/17 11:50:13
oi καρτες της eurobank για μετατροπη συναλλαγμστος χρεωνουν ενα standard ποσο ανεξαρτητως υψους συναλλαγης .Το ποσο ειναι τα 2,50ε
οι καρτες της πειραιως χρεωνουν ενα 2% επι του ποσου. Μεχρι ενα υψος-αν θυμαμαι καλα 500ε - και μετα χρεωνουν standard. Το πανω απο το 500 ειναι πρακτικα αχρηστο λογω κοντρολ.Οποτε σε μικρες συναλλαγες με συμφερει πειραιως.Πανω απο 100 με συμφερει eurobank.
Kαι εγω πληρωνα χρονια με ισοτιμιες paypal μεχρι που ανοιξε το θεμα το 2013 ο silahim στο στεκι και ο toni-g μας ειπε τον τροπο ετσι ωστε να χρεωνομαστε την αλλαγη στην τραπεζα. Μου ειχαν φαει λεφτα απο το 2007 που ψωνιζω απο το ebay! Toτε ηταν και χρυσες εποχες και μπορουσες να ξοδεψεις τα χρηματα σου οπως ηθελες ,οχι σαν τωρα που μας εβαλε την θηλια των κοντρολ στο λαιμο ο τσιπρας.
οι καρτες της πειραιως χρεωνουν ενα 2% επι του ποσου. Μεχρι ενα υψος-αν θυμαμαι καλα 500ε - και μετα χρεωνουν standard. Το πανω απο το 500 ειναι πρακτικα αχρηστο λογω κοντρολ.Οποτε σε μικρες συναλλαγες με συμφερει πειραιως.Πανω απο 100 με συμφερει eurobank.
Kαι εγω πληρωνα χρονια με ισοτιμιες paypal μεχρι που ανοιξε το θεμα το 2013 ο silahim στο στεκι και ο toni-g μας ειπε τον τροπο ετσι ωστε να χρεωνομαστε την αλλαγη στην τραπεζα. Μου ειχαν φαει λεφτα απο το 2007 που ψωνιζω απο το ebay! Toτε ηταν και χρυσες εποχες και μπορουσες να ξοδεψεις τα χρηματα σου οπως ηθελες ,οχι σαν τωρα που μας εβαλε την θηλια των κοντρολ στο λαιμο ο τσιπρας.
13/01/17 13:58:06
Το καλύτερο για να γλιτώσει κανείς τα έξοδα μετατροπής συναλλάγματος είναι να έχει και debit cards για USD και GBP (εκδίδεται μόνο σε τράπεζες εξωτερικού, στην Ελλάδα απαγορεύεται)
Τις συνδέει στο PayPal και όταν αγοράζει επιλέγει αναλόγως από ποια κάρτα πληρώνει. Δεν γίνετε καμία μεταροπή. Οταν πάλι πουλάει τα στέλνει αναλόγως στην κατάλληλη κάρτα.
Με καρτα EUR δυστυχώς όταν αγοραζουμε πχ λίρες (ως επί το πλείστον είναι σε GBP) πρέπει να πληρώσουμε και ένα καπέλο 20 ευρώ περίπου στην τράπεζα για έξοδα μετατροπής συναλλάγματος + την διαφορά ισοτιμίας αγοράς/πώλησης
Τις συνδέει στο PayPal και όταν αγοράζει επιλέγει αναλόγως από ποια κάρτα πληρώνει. Δεν γίνετε καμία μεταροπή. Οταν πάλι πουλάει τα στέλνει αναλόγως στην κατάλληλη κάρτα.
Με καρτα EUR δυστυχώς όταν αγοραζουμε πχ λίρες (ως επί το πλείστον είναι σε GBP) πρέπει να πληρώσουμε και ένα καπέλο 20 ευρώ περίπου στην τράπεζα για έξοδα μετατροπής συναλλάγματος + την διαφορά ισοτιμίας αγοράς/πώλησης
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 34 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis