Εbay - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ.
28/02/17 17:06:13
(28/02/17 16:18:01)noobcollector Έγραψε: Έχουμε μπερδέψει τις πιστωτικές με τις χρεωστικές και τις μετατροπές με 1002 διαφορετικές περιπτώσεις. Από τράπεζα εξωτερικού από τράπεζα ελληνική, από λίρες σε δολάρια και μετά σε ευρώ. Έχω μπερδευτεί με όλα αυτά, θα ξεχάσω κι αυτά που ξέρω.Με συγχωρείς πολύ αν μπέρδεψα εσένα, το φίλο miou ή κάποιον άλλο φίλο εδώ μέσα. Δεν ήταν η πρόθεσή μου. Υπάρχει κάτι σε αυτό που έγραψα παραπάνω που δεν είναι κατανοητό;
01/03/17 01:26:15
Όχι δεν μιλάω συγκεκριμένα ότι με μπέρδεψες εσύ, απλά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις και είναι δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα. Η εμπειρία του καθενός είναι διαφορετική, άλλος έχει πιστωτική, άλλος χρεωστική, άλλος λογαριασμό σε στερλίνες, άλλος έχει μόνο ένα currency στο paypal, κλπ κλπ.
Χθες ήμουν με κάποιον που έχει ενεργοποιημένη την αυτόματη μεταφορά από paypal στον τραπ. λογαριασμό. Δηλαδή του στέλνεις δολάρια, πάνε στο paypal, κάνει conversion, τα στέλει στον λογαριασμό του σε ευρώ και μετά όταν θέλει να αγοράσει κάτι σε στερλίνες ή δολάρια, χρεώνεται ξανά conversion χωρίς λόγο!
Προσωπικά νομίζω πως για αγορές άνω των ~50 ευρώ συμφέρει το conversion από paypal και για παραπάνω της τράπεζας. Μιλάω για χρεωστική καθώς δεν έχω χρησιμοποιήσει πιστωτική στο paypal ποτέ.
Χθες ήμουν με κάποιον που έχει ενεργοποιημένη την αυτόματη μεταφορά από paypal στον τραπ. λογαριασμό. Δηλαδή του στέλνεις δολάρια, πάνε στο paypal, κάνει conversion, τα στέλει στον λογαριασμό του σε ευρώ και μετά όταν θέλει να αγοράσει κάτι σε στερλίνες ή δολάρια, χρεώνεται ξανά conversion χωρίς λόγο!
Προσωπικά νομίζω πως για αγορές άνω των ~50 ευρώ συμφέρει το conversion από paypal και για παραπάνω της τράπεζας. Μιλάω για χρεωστική καθώς δεν έχω χρησιμοποιήσει πιστωτική στο paypal ποτέ.
06/03/17 14:35:48
Αλήθεια είναι ότι δημιουργήθηκαν μπερδέματα οχι βέβαια απο τον niko11 αλλά γενικά από την αναμεταξύ μας συζήτηση
Οταν η δική μου ΑΜΕΧ δεν επιτρέπει μετατροπή απο το PayPal και ο Αντώνης λέει το αντίθετο φάνηκε ότι μιλάμε για διαφορετικές κάρτες (debit - credit ή εσωτερικού-εξωτερικού). Αυτό φάνηκε αμέσως γιατί ο toni-g δεν θα έλεγε κάτι που δεν είναι σιγουρο
Αντιθέτως αλλά μπερδέματα εξακολουθούν να υπάρχουν όπως πχ ότι αν το paypal χρεώνει τις μεταφορές family. Και σε τέτοια απλά θα πρότεινα να παρεμβαίνει η διαχειριστική ομάδα (που δεν γίνετε να μην το ξέρει) για να μην αιωρείται το λάθος
Οταν η δική μου ΑΜΕΧ δεν επιτρέπει μετατροπή απο το PayPal και ο Αντώνης λέει το αντίθετο φάνηκε ότι μιλάμε για διαφορετικές κάρτες (debit - credit ή εσωτερικού-εξωτερικού). Αυτό φάνηκε αμέσως γιατί ο toni-g δεν θα έλεγε κάτι που δεν είναι σιγουρο
Αντιθέτως αλλά μπερδέματα εξακολουθούν να υπάρχουν όπως πχ ότι αν το paypal χρεώνει τις μεταφορές family. Και σε τέτοια απλά θα πρότεινα να παρεμβαίνει η διαχειριστική ομάδα (που δεν γίνετε να μην το ξέρει) για να μην αιωρείται το λάθος
06/03/17 20:07:45
Η διαχειριστική ομάδα προσπαθεί να παρεμβαίνει όσο το δυνατόν λιγότερο, όταν βεβαίως η συζήτηση γίνεται σε κόσμιο επίπεδο και δεν υπάρχουν προσωπικές προσβολές και ύβρεις. Αυτό επιτρέπει την ομαλότερη έκφραση των απόψεων. Όταν αρχίσεις να παρεμβαίνεις... μετά μόνο παρεμβαίνεις . Επίσης, δεν είμαστε (φωτεινοί) παντογνώστες . Πάντως νομίζω ότι ένα σχετικό συμπέρασμα βγήκε τελικά. Τώρα για τις χρεώσεις των μεταφορών του family, δεν ξέρω τι να σας πω. Πριν 2-3 μήνες που μου είχε μεταφέρει ένας φίλος, δεν υπήρχαν χρεώσεις.
06/03/17 20:28:52
Μια διευκρίνιση μόνο:
Πριν 2-3 μήνες ή πριν 2-3 χρόνια?
Πριν 2-3 μήνες ή πριν 2-3 χρόνια?
06/03/17 20:31:43
Αλλάζω θέμα και ζήτω την βοήθεια όσων γνωρίζουν .
Αγόρασα κατι το οποίο ήρθε λάθος .ζηταω απο τον πωλητή εκτός απο refund να μου βάλει και τα μεταφορικά που θα πληρώσω για να το του στείλω αλλά κάνει τον κινέζο .πως τα διεκδικώ?Γνωριζω οτι ειναι υποχρεωμένος να τα πληρωσει .
Αγόρασα κατι το οποίο ήρθε λάθος .ζηταω απο τον πωλητή εκτός απο refund να μου βάλει και τα μεταφορικά που θα πληρώσω για να το του στείλω αλλά κάνει τον κινέζο .πως τα διεκδικώ?Γνωριζω οτι ειναι υποχρεωμένος να τα πληρωσει .
06/03/17 20:33:55
06/03/17 20:55:25
(06/03/17 20:31:43)toni-g Έγραψε: Αλλάζω θέμα και ζήτω την βοήθεια όσων γνωρίζουν .
Αν δεν σου στείλει τα μεταφορικά ΔΕΝ το επιστρέφεις, το κρατάς και παίρνεις και τα λεφτά σου πίσω. Μου έχει τύχει αρκετές φορές, ακόμα και με αντικείμενα τριψήφιας αξίας.
*Μιλάω μόνο για περιπτώσεις που η ανάρτηση της δημοπρασίας ήταν παραπλανητική ή το προϊόν ξεκάθαρα ελλατωματικό. Όχι για άλλους λόγους επιστροφής.
06/03/17 21:02:45
Και ποια διαδικασία ακολούθησες ?πως πήρες τα λεφτά σου πίσω ?
06/03/17 21:05:57
Πρόσφατα αντιμετώπησα θέμα αλλά τελικά τα βρήκα αλιώς με τον πωλητή,
το εβαυ ζητούσε να το στείλω πάντως πρώτα εγώ και μετα refund με τα έξοδα να καλύπτονται "εντός Γερμανίας" ?
"After checking the documents, we will ask you to return the item to the seller. Within Germany we accept the shipping costs. Afterwards you will receive a refund of the purchase price as well as the original shipping costs."
το εβαυ ζητούσε να το στείλω πάντως πρώτα εγώ και μετα refund με τα έξοδα να καλύπτονται "εντός Γερμανίας" ?
"After checking the documents, we will ask you to return the item to the seller. Within Germany we accept the shipping costs. Afterwards you will receive a refund of the purchase price as well as the original shipping costs."
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 32 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis