Εbay - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ.
06/03/17 22:49:32
(06/03/17 22:07:09)haros Έγραψε: Δεν αμφισβητω αυτο που λες noob, αλλα με βαση την δικη μου προσφατη εμπειρια με το λαπτοπ, μου φαινεται περιεργο.Και αυτό συνέβη. Αλλά δεν μιλάω για αυτή την περίπτωση. Μιλάω για επιστροφή χρημάτων από eBay / global shipping program.
Δηλαδη το παυπαλ σου εκανε refund χωρις να σου ζητησει να το στειλεις πισω?
Μηπως στο εκαναν οι ιδιοι οι πωλητες, αφου ειχες ανοιξει case? (θελοντας να γλυτωσουν τα ταχυδρομικα επιστροφης, η ενα αρνητικο feedback και ξεροντας οτι τους ειναι αχρηστο να το παρουν πισω))
Το PayPal ή το eBay σου στέλνει ένα μήνυμα που λέει ότι έχει ειδοποιήσει τον πωλητή και θα πρέπει να απαντήσει σε τάδε μέρες. Ίσως επειδή ήταν όλες κραυγαλέες περιπτώσεις που δεν χωρούσαν αμφισβήτηση, να μην απάντησαν οι πωλητές για να μην μπουν κι άλλο μέσα. Έστελνα πάντα αρκετά email επισημαίνοντας ότι δεν έχω πάρει τα χρήματα για τα ταχυδρομικά της αποστολής και έχω ακόμα το αντικείμενο.
Σε άλλες περιπτώσεις πχ. ηλεκτρονικά είδη μικρής αξίας, μου έστειλαν άλλο ή μου έκαναν refund οι πωλητές όπως λες.
06/03/17 23:39:35
(06/03/17 22:49:32)noobcollector Έγραψε: Το PayPal ή το eBay σου στέλνει ένα μήνυμα που λέει ότι έχει ειδοποιήσει τον πωλητή και θα πρέπει να απαντήσει σε τάδε μέρες.
Να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους.
1. Παραλαμβάνει κάποιος ένα άσχετο/χαλασμένο κλπ αντικείμενο.
2. Ανοίγει case (στο eBay ή στο PayPal).
(Αυτοματοποιημένο μήνυμα ότι αν δεν απαντήσει ο πωλητής σε τρεις μέρες, κάντε escalate.)
3α. Ο πωλητής κάνει refund και το θέμα κλείνει (συμβαίνει πολύ συχνά με τους Κινέζους, οι οποίοι εισπράττουν τα λεφτά τους από την ασφάλεια).
3β. Ο πωλητής απαντάει και ζητάει να του επιστρέψεις το αντικείμενο, οπότε αρχίζουν να "τρέχουν" άλλες προθεσμίες.
3γ. Ο πωλητής απαντάει και ζητάει διευκρινήσεις. π.χ. μια φωτογραφία του αντικειμένου.
4γ. Του απαντάς.
(Ξανά αυτοματοποιημένο μήνυμα ότι αν δεν απαντήσει ο πωλητής σε τρεις μέρες, κάντε escalate.)
3δ. Ο πωλητής δεν απαντάει ή η απάντησή του δεν ικανοποιεί τον αγοραστή.
4δ. Τότε απευθύνεσαι στο eBay ή στο PayPal και ζητάς τη παρέμβασή τους. (Δηλαδή escalate.)
Αν το eBay και το PayPal ασχολιόντουσαν με την κάθε διαφορά, δεν θα τους έφταναν 1.000.000 υπάλληλοι. Ασχολούνται μόνο αν δεν μπορούν να βρουν λύση τα δύο "μέρη".
07/03/17 01:50:06
(06/03/17 23:39:35)sac Έγραψε: Να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους.
1. Παραλαμβάνει κάποιος ένα άσχετο/χαλασμένο κλπ αντικείμενο.
2. Ανοίγει case (στο eBay ή στο PayPal).
(Αυτοματοποιημένο μήνυμα ότι αν δεν απαντήσει ο πωλητής σε τρεις μέρες, κάντε escalate.)
3α. Ο πωλητής κάνει refund και το θέμα κλείνει (συμβαίνει πολύ συχνά με τους Κινέζους, οι οποίοι εισπράττουν τα λεφτά τους από την ασφάλεια).
3β. Ο πωλητής απαντάει και ζητάει να του επιστρέψεις το αντικείμενο, οπότε αρχίζουν να "τρέχουν" άλλες προθεσμίες.
3γ. Ο πωλητής απαντάει και ζητάει διευκρινήσεις. π.χ. μια φωτογραφία του αντικειμένου.
4γ. Του απαντάς.
(Ξανά αυτοματοποιημένο μήνυμα ότι αν δεν απαντήσει ο πωλητής σε τρεις μέρες, κάντε escalate.)
3δ. Ο πωλητής δεν απαντάει ή η απάντησή του δεν ικανοποιεί τον αγοραστή.
4δ. Τότε απευθύνεσαι στο eBay ή στο PayPal και ζητάς τη παρέμβασή τους. (Δηλαδή escalate.)
Αν το eBay και το PayPal ασχολιόντουσαν με την κάθε διαφορά, δεν θα τους έφταναν 1.000.000 υπάλληλοι. Ασχολούνται μόνο αν δεν μπορούν να βρουν λύση τα δύο "μέρη".
Σωστά, πρέπει να κάνεις escalate αν δεν λυθεί από τον πωλητή αμέσως.
07/03/17 09:22:01
Σήμερα μου αγόρασε ένας στο ebay 2 νομίσματα.
Αλλα πήρε το ένα, πλήρωσε με εναν λογαριασμό και μετά πήρε το δεύτερο και πλήρωσε με άλλον.
0 feedback και οι δύο λογαριασμοί.
Προφανώς δεν είναι καλό σημάδι , το ξέρω, αλλά τα έστειλα σε διαφορετικά δέματα.
Θα κάνατε κάποια κίνηση στην θέση μου (εκτός το να μην τα στείλετε ::) )
Αλλα πήρε το ένα, πλήρωσε με εναν λογαριασμό και μετά πήρε το δεύτερο και πλήρωσε με άλλον.
0 feedback και οι δύο λογαριασμοί.
Προφανώς δεν είναι καλό σημάδι , το ξέρω, αλλά τα έστειλα σε διαφορετικά δέματα.
Θα κάνατε κάποια κίνηση στην θέση μου (εκτός το να μην τα στείλετε ::) )
07/03/17 10:23:35
Δεν μπορουσες να μην τα στειλεις, γιατι θα ετρωγες 2 απανωτες αρνητικες και θα σου ξεσκιζε το feedback.
Προληπτικα δεν μπορεις να κανεις κατι, μπορει ολα να πανε καλα.
Αν πει οτι οι φακελλοι ειχαν μεσα μπαρμπουτσαλα και ανοιξει cases, θα αναφερεις εκει τον διπλο λογαριασμο, γιατι αντικειται στον κανονισμο του ebay, που επιτρεπει εναν λογαριασμο ανα οικογενεια-σπιτι.
Προληπτικα δεν μπορεις να κανεις κατι, μπορει ολα να πανε καλα.
Αν πει οτι οι φακελλοι ειχαν μεσα μπαρμπουτσαλα και ανοιξει cases, θα αναφερεις εκει τον διπλο λογαριασμο, γιατι αντικειται στον κανονισμο του ebay, που επιτρεπει εναν λογαριασμο ανα οικογενεια-σπιτι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
COLLECTIO PATRIA NOSTRA.
07/03/17 10:52:32
Μάλιστα. Αρα αν όντως ειναι απατεώνας, έκανε το λάθος και δεν ειδε ότι ειμαι ο ίδιος πωλητής.
Οπότε έχω μια κάλυψη στο ebay.. Ευχαριστώ.
Οπότε έχω μια κάλυψη στο ebay.. Ευχαριστώ.
07/03/17 18:44:55
(06/03/17 21:15:07)haros Έγραψε: Αν δεν το στειλεις πισω με τρακινγκ, λεφτα δεν εχω ακουσει ποτε να παιρνει κανεις πισω.
Απο οτι γραφει το ebaυ, περιπτωσεις οπου το κρατας και παιρνεις τα λεφτα σου πισω ειναι μονο πολυ εξειδικευμενες (εισιτηρια συναυλιων , πλαστα αντικειμενα κλπ κλπ).
Εμενα με ενα κινεζικο λαπ τοπ που βγηκε ελλατωματικο, το paypal (σε case που ανοιξα) μου ζητησε να το επιστρεψω με τρακινγκ στην Κινα και να χρεωθω εγω τα μεταφορικα επιστροφης (27 ευρω)..
Τονυ, μονο εαν ανοιξεις case και κανεις escalate στο ebay ζητωντας με σαφηνεια να σου επιστραφουν, οταν το παραλαβει, και τα ταχυδρομικα επιστροφης εχεις ελπιδα..
Laptop από την Κινα πήρες βρε γατονι; Και τι μέθοδο επιστροφής επέλεξες στα 26 ευρω που να την αναγνωρίζει το eBay?
07/03/17 19:11:22
Τι να κανω βρε συ Μητσο, ηθελα ενα λαπτοπ για το εξοχικο μου, μονο και μονο για να μπαινω στο ιντερνετ, κινητα και αλλες παπαριες δεν με βολευουν για αυτη την δουλεια, ειμαι παλιογερος..
Δεν ειναι θεμα ebay, αναγκαστηκα να ανοιξω case στο paypal,(που δινει 180 μερες) γιατι στο ebay ειχε περασει η προθεσμια.
Ελεγα οτι θα τον υποχρεωσουν να χρεωθει τα ταχυδρομικα επιστροφης, αλλα αυτοι μου τα εχωσαν εμενα.
Αν τωρα το συστημενο δεν τρακαρεται στην Κινα, τον ηπγιαμε αλυγιστον, θα χασω και αυτα που εδωσα για το λαπτοπ και τα 27 ευρω..
Δεν ειναι θεμα ebay, αναγκαστηκα να ανοιξω case στο paypal,(που δινει 180 μερες) γιατι στο ebay ειχε περασει η προθεσμια.
Ελεγα οτι θα τον υποχρεωσουν να χρεωθει τα ταχυδρομικα επιστροφης, αλλα αυτοι μου τα εχωσαν εμενα.
Αν τωρα το συστημενο δεν τρακαρεται στην Κινα, τον ηπγιαμε αλυγιστον, θα χασω και αυτα που εδωσα για το λαπτοπ και τα 27 ευρω..
---------------------------------------------------------------------------------------------------
COLLECTIO PATRIA NOSTRA.
07/03/17 20:33:32
Αστα, τετοιου είδους "εξοχικο" πηρα κι εγω ,από το Πλαισιο, Turbo x και π.π.ριες ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΡΓΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. Τσιγκουνευτηκα τα 150-200 ευρω παραπανω να παρω ένα της προκοπης και τωρα κανει ο,τι θελει αυτο. Από τις χειρότερες αγορες μου ever.
Συλλεκτες και οικονομια δεν τα πανε καλα μου φαινεται...
Συλλεκτες και οικονομια δεν τα πανε καλα μου φαινεται...
07/03/17 22:29:21
μακρυα απο πλαισιο, για πολλους λογους ...
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 27 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis