Εbay - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ.
12/03/17 21:16:51
Εντάξει μην απογοητεύεσαι. Προφανώς ο συγκεκριμένος πωλητής ήταν απο τους δύσκολους και μαλλον άπειρους ως προς τα ταχυδρομικά. Θα βρεις καλύτερο 100φραγκο και πωλητή που θα στο στειλει με USPS χωρις τόσες κόνξες, λίγη υπομονή και καλη τύχη. Πάντως με το Γαλλικό αυτο το 55αρι δε χρειάζεται να στενοχωριέσαι.
12/03/17 21:54:44
12/03/17 22:05:21
Στις ξένες λέξεις δεν υπάρχουν ορθογραφίες.
Αυτο τουλάχιστον εχω διδαχτει στην πέμπτη δημοτικού.
Αυτο τουλάχιστον εχω διδαχτει στην πέμπτη δημοτικού.
12/03/17 22:46:04
Μάλλον πρέπει να ξαναπεράςσεις από την Πέμπτη Δημοτικού...
(Το πιθανότερο είναι να σου είπαν ότι οι ξένες λέξεις γράφονται με την απλούστερη ορθογραφία κι εσύ κατάλαβες ότι γράφονται όπως γουστάρει ο καθένας.)
(Το πιθανότερο είναι να σου είπαν ότι οι ξένες λέξεις γράφονται με την απλούστερη ορθογραφία κι εσύ κατάλαβες ότι γράφονται όπως γουστάρει ο καθένας.)
12/03/17 23:29:03
Δημητρη, εχω παραλαβει και εγω ουκ ολιγα νομισματα απο Αμερικη μεσω USPS και δεν μου σταματησαν κανενα.
Ομως εχει τυχει σε φιλο μου, για νομισμα ἄπο Αμερικη οχι πολυ μεγαλης αξιας (200-300 δολλαρια) μεσωUSPS που το σταματησαν τελωνειο και του εστειλαν ραβασακι να τους στειλει δικαιολογητικα αξιας για να το δασμολογησουν.
Τα εστειλε, πληρωσε οτι πληρωσε και το πηρε.
Γιαυτο γραφω οτι το ρισκο ειναι υπαρκτο, ασχετα εαν συνηθως μεσω USPS+ELTA συνηθως την γλυτωνουμε, γιατι αυτα εκτελωνιζονται χωριστα απο τα αλλα.
Τα ιδιωτικα κουριερς σε σκιζουν γιατι ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ να γινει εκτελωνισμος και δασμολογηση, επειδη κι αυτοι χρεωνουν τον παραληπτη για την ολη διαδικασια χωριστη αμοιβη.
Σωτηρη, αρχισε να ριχνεις και μια ματια σε ευρωπαικες δημοπρασιες, η και σε ευρωπαικα ιντερνετικα μαγαζια, καμια φορα βρισκεις.
Το 8 escudos ειναι περασμενο με ζουμι πριν πιστοποιηθει, γαυτο σας ξεγελα, εχει χαρακτηριστικη φθορα χρησης στα ψηλα του σημεια, το AU55 της pcgs δεν το αδικει , παρολο που η συγκεκριμενη τα χρυσα τα σκιζει, λες και εχει προηγουμενα μαζι τους...
Ομως εχει τυχει σε φιλο μου, για νομισμα ἄπο Αμερικη οχι πολυ μεγαλης αξιας (200-300 δολλαρια) μεσωUSPS που το σταματησαν τελωνειο και του εστειλαν ραβασακι να τους στειλει δικαιολογητικα αξιας για να το δασμολογησουν.
Τα εστειλε, πληρωσε οτι πληρωσε και το πηρε.
Γιαυτο γραφω οτι το ρισκο ειναι υπαρκτο, ασχετα εαν συνηθως μεσω USPS+ELTA συνηθως την γλυτωνουμε, γιατι αυτα εκτελωνιζονται χωριστα απο τα αλλα.
Τα ιδιωτικα κουριερς σε σκιζουν γιατι ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ να γινει εκτελωνισμος και δασμολογηση, επειδη κι αυτοι χρεωνουν τον παραληπτη για την ολη διαδικασια χωριστη αμοιβη.
Σωτηρη, αρχισε να ριχνεις και μια ματια σε ευρωπαικες δημοπρασιες, η και σε ευρωπαικα ιντερνετικα μαγαζια, καμια φορα βρισκεις.
Το 8 escudos ειναι περασμενο με ζουμι πριν πιστοποιηθει, γαυτο σας ξεγελα, εχει χαρακτηριστικη φθορα χρησης στα ψηλα του σημεια, το AU55 της pcgs δεν το αδικει , παρολο που η συγκεκριμενη τα χρυσα τα σκιζει, λες και εχει προηγουμενα μαζι τους...
---------------------------------------------------------------------------------------------------
COLLECTIO PATRIA NOSTRA.
13/03/17 00:36:40
Ο sac εχει δικιο. Το κόγξες το έγραψα εγώ λαθος, αλλα οχι και το 100φραγκο ,οπου το iPad γράφει ο,τι γουστάρει.
Άτυχος ο φίλος σου Δημήτρη. Αλλα αλιμονο αν πεςει κάτι στο τελωνείο. Μια φορα ειχα κερδίσει ενα λότο αξίας $80 και με πήραν τηλέφωνο (σε διακοπές κιολας) να μου πούνε οτι οι εκτελωνιστες αποφάσισαν οτι πρέπει να πληρώσω σύνολο 185 ευρω νομίζω. Ειπα να τους πω να το βάλουν εκεί που ξέρουν, αλλα τελικά τους ειπα να το στείλουν πιςω στον αποστολέα στην Αμερική ( που το κάνουν με δικά τους έξοδα ).
Άτυχος ο φίλος σου Δημήτρη. Αλλα αλιμονο αν πεςει κάτι στο τελωνείο. Μια φορα ειχα κερδίσει ενα λότο αξίας $80 και με πήραν τηλέφωνο (σε διακοπές κιολας) να μου πούνε οτι οι εκτελωνιστες αποφάσισαν οτι πρέπει να πληρώσω σύνολο 185 ευρω νομίζω. Ειπα να τους πω να το βάλουν εκεί που ξέρουν, αλλα τελικά τους ειπα να το στείλουν πιςω στον αποστολέα στην Αμερική ( που το κάνουν με δικά τους έξοδα ).
13/03/17 07:29:52
Με σκοπό να περιοριστούν οι σοβαρές δυσκολίες που γεννά η ιστορική ορθογραφία της Ελληνικής, ήδη από τον περασμένο αιώνα αλλά κυρίως από τότε που άρχισε να εδραιώνεται η ευρύτερη χρήση της δημοτικής και συστηματικά από τότε που συντάχθηκε η πρώτη Γραμματική της Νεοελληνικής (Δημοτικής) του Μ. Τριανταφυλλίδη (1941), προτάθηκε η απλογράφηση των ξενικών λέξεων της Ελληνικής (σ. 407): «Μεταγράφονται φωνητικά [...]
Άμεση συνέπεια του κανόνα είναι ότι στις μεταγραφές ξενικών λέξεων δεν χρησιμοποιούνται ποτέ κάποια γράμματα και συνδυασμοί γραμμάτων.
Βημα οι ξένες λέξεις της ελληνικής
Άμεση συνέπεια του κανόνα είναι ότι στις μεταγραφές ξενικών λέξεων δεν χρησιμοποιούνται ποτέ κάποια γράμματα και συνδυασμοί γραμμάτων.
Βημα οι ξένες λέξεις της ελληνικής
13/03/17 08:50:07
Το 30% των αγγλικών λέξεων είναι Ελληνικές. Γιώργο, δεν τις γράφουν χύμα.
Δεν σημαίνει ότι το Βήμα έγραψε σωστό άρθρο.
Το "μπαρούτει στο πειστώλη" δεν μπορεί να γραφτεί απλά με ηχητικό τρόπο.
... και επειδή χρησιμοποιούμε λέξεις από άλλες γλώσσες, δεν μπορούμε να τις γράφουμε "μπουρδουκλωμαίναις"
(άραγε πόσοι ξέρουν ότι τα διαφορετικά "Ο" ή "ι" τόνοι κλπ είχαν διαφορετική ηχητική προφορά;)
Δεν σημαίνει ότι το Βήμα έγραψε σωστό άρθρο.
Το "μπαρούτει στο πειστώλη" δεν μπορεί να γραφτεί απλά με ηχητικό τρόπο.
... και επειδή χρησιμοποιούμε λέξεις από άλλες γλώσσες, δεν μπορούμε να τις γράφουμε "μπουρδουκλωμαίναις"
(άραγε πόσοι ξέρουν ότι τα διαφορετικά "Ο" ή "ι" τόνοι κλπ είχαν διαφορετική ηχητική προφορά;)
13/03/17 08:56:48
Δεν το γραφει το Βήμα, ο Τριανταφυλλίδης το γράφει.
Ο κανόνας είναι να ειναι η ορθογραφία όσο πιο απλοποιημένη και ο ήχος της λέξης να ειναι
όσο πιο κοντά γίνεται στην ξένη λέξη.
Το μπαρούτει που λες δεν ειναι η απλοποιημένη μορφή, ούτε το πιστώλει.
Ο κανόνας είναι να ειναι η ορθογραφία όσο πιο απλοποιημένη και ο ήχος της λέξης να ειναι
13/03/17 10:43:30
(13/03/17 08:56:48)georok Έγραψε: Δεν το γραφει το Βήμα, ο Τριανταφυλλίδης το γράφει.
Φυσικά και είναι Γιώργο. Εάν δεν υπάρχουν κανόνες, το "απλό" είναι όπως το αντιλαμβάνεται κανείς...
"Ελευθερία όχι αναρχία".
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 33 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis