Σκεψεις σχετικα με το τιραζ και βαρος του φοινικα
09/12/18 16:50:16
Για τους φοινικες ειχα διαβασει οτι ο Καποδιστριας εκανε γκαφα στην αντιστοιχιση τους με τις τοτε ξενες νομισματικες μοναδες, επειδη δεν ειχε υπολογισει τα εξοδα κατασκευης, μονο το κοστος του μεταλλου.
Η διαφορα στα βαρη τους ειναι λογικη, αν σκεφτεις με τι μηχανηματα κοπηκαν και υπο ποιες συνθηκες.
Παντως ο υπολογισμος τεμαχιων κοπεντων νομισματων με βαση το συνολικο ποσο του ασημιου που αναγραφεται στα αρχεια, κατι που το εχω δει και σε αλλες περιπτωσεις, δεν ξερω εαν δινει ακριβεια, σιγουρα καποια φυρα στο μεταλλο θα πρεπει να υπαρχει και στην κοπη των δισκων θα περισσευαν υπολειματα κλπ.
Οι Φοινικες αποτελουν το μοναδικο, κατα την γνωμη μου, νομισμα που ειναι απολυτως απαραιτητο να υπαρχει σε καθε ελληνικη νομισματικη συλλογη, ανεξαρτητως θεματολογιας, για λογους ιστορικους.
Αυτος ειναι αλλωστε ο λογος για την ψηλη τιμη τους, το οτι τους θελουν ολοι οι συλλεκτες, και οχι μονο το μινταζ που δεν ειναι και τρομερα μικρο.
Η διαφορα στα βαρη τους ειναι λογικη, αν σκεφτεις με τι μηχανηματα κοπηκαν και υπο ποιες συνθηκες.
Παντως ο υπολογισμος τεμαχιων κοπεντων νομισματων με βαση το συνολικο ποσο του ασημιου που αναγραφεται στα αρχεια, κατι που το εχω δει και σε αλλες περιπτωσεις, δεν ξερω εαν δινει ακριβεια, σιγουρα καποια φυρα στο μεταλλο θα πρεπει να υπαρχει και στην κοπη των δισκων θα περισσευαν υπολειματα κλπ.
Οι Φοινικες αποτελουν το μοναδικο, κατα την γνωμη μου, νομισμα που ειναι απολυτως απαραιτητο να υπαρχει σε καθε ελληνικη νομισματικη συλλογη, ανεξαρτητως θεματολογιας, για λογους ιστορικους.
Αυτος ειναι αλλωστε ο λογος για την ψηλη τιμη τους, το οτι τους θελουν ολοι οι συλλεκτες, και οχι μονο το μινταζ που δεν ειναι και τρομερα μικρο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
COLLECTIO PATRIA NOSTRA.
Μηνύματα μέσα σε αυτό το θέμα
Σκεψεις σχετικα με το τιραζ και βαρος του φοινικα - από iapwnas - 09/12/18 11:34:55
RE: Σκεψεις σχετικα με το τιραζ και βαρος του φοινικα - από haros - 09/12/18 16:50:16
Νήματα που είναι πιθανώς σχετικά...
Νήμα / Συγραφέας
Απαντήσεις
Θεάσεις
Τελευταία ανάρτηση
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 1 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis