Καθαρισμένα και χτυπημένα νομίσματα
15/12/16 23:18:10
Εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα Γιώργο και πολύ εύστοχος ο nestor34. Πιστεύω ότι είναι θέμα προσωπικής οπτικής ο καθαρός βαθμός ή η λεπτομέρεια. Την είχαμε ξανακάνει την συζήτηση παλιότερα αν θυμάμαι καλά είχε κάνει και ένα poll ο haros.
Εγώ τείνω να καταλήξω ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πάντα κοιτάζουμε το νόμισμα και όχι τον βαθμό. Παίζει σημαντικό ρόλο η ελκυστικότητα του νομίσματος, ασχέτως αν παίρνει καθαρό βαθμό ή όχι.
Και σαν παράδειγμα ανεβάζω μια φωτογραφία από ένα Τάλιρο το οποίο δεν είναι κάτι σπουδαίο, έχει όμως την θέση του στην συλλογή μου. Το νόμισμα έχει αρκετά καλές λεπτομέρειες και όμορφο eye appeal, πρέπει όμως να έχει καθαριστεί (έχει κάποιες ελαφρές hairlines) και ξαναπατιναριστεί ενδεχομένως. Οπότε σε ενδεχόμενη πιστοποίηση πιθανότατα θα γυρνούσε σαν AU details - artificial toning ή κάτι τέτοιο.
Επειδή όμως είναι του γούστου μου, νομίζω ότι δεν θα το αντικαθιστούσα με κάποιο AU αλλά μόνο με ακυκλοφόρητο.
Εγώ τείνω να καταλήξω ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πάντα κοιτάζουμε το νόμισμα και όχι τον βαθμό. Παίζει σημαντικό ρόλο η ελκυστικότητα του νομίσματος, ασχέτως αν παίρνει καθαρό βαθμό ή όχι.
Και σαν παράδειγμα ανεβάζω μια φωτογραφία από ένα Τάλιρο το οποίο δεν είναι κάτι σπουδαίο, έχει όμως την θέση του στην συλλογή μου. Το νόμισμα έχει αρκετά καλές λεπτομέρειες και όμορφο eye appeal, πρέπει όμως να έχει καθαριστεί (έχει κάποιες ελαφρές hairlines) και ξαναπατιναριστεί ενδεχομένως. Οπότε σε ενδεχόμενη πιστοποίηση πιθανότατα θα γυρνούσε σαν AU details - artificial toning ή κάτι τέτοιο.
Επειδή όμως είναι του γούστου μου, νομίζω ότι δεν θα το αντικαθιστούσα με κάποιο AU αλλά μόνο με ακυκλοφόρητο.
There is nothing scary about facing the truth...
Μηνύματα μέσα σε αυτό το θέμα
Καθαρισμένα και χτυπημένα νομίσματα - από sac - 15/12/16 11:54:47
RE: Καθαρισμένα και χτυπημένα νομίσματα - από nestor34 - 15/12/16 13:43:33
RE: Καθαρισμένα και χτυπημένα νομίσματα - από haros - 15/12/16 15:42:04
RE: Καθαρισμένα και χτυπημένα νομίσματα - από sac - 15/12/16 18:19:37
RE: Καθαρισμένα και χτυπημένα νομίσματα - από lucky_louk - 15/12/16 23:18:10
RE: Καθαρισμένα και χτυπημένα νομίσματα - από rubirosa - 15/12/16 23:18:24
RE: Καθαρισμένα και χτυπημένα νομίσματα - από haros - 15/12/16 23:31:58
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 1 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis