χρυσο 5 λιρο Μακαριου
01/07/19 17:26:53
Το ποιος τα βάφτισε νομίσματα, δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω όμως, είναι ότι όταν τα πρωτοσυνάντηςα, οι αξίες ονομάζονταν προφορικά, 3,6 και... 50 λίρες κάτι που βέβαια δεν έστεκε ούτε μαθηματικά, μια που το 50λιρο θα έπρεπε να είναι και να λέγεται 30λιρο. Καλώς η κακώς, η ονομασία άλλαξε σε μισολιρο, λίρα και πεντολιρο, medallic issues πάντα όπως πολύ σωστά επεσήμανε όταν πρώτο γράφτηκε το θέμα ο φίλος Δημητρης (haros), που «κάπως έστεκε» , ιδίως συγκρινόμενα με τα αντίστοιχα Αγγλικά χρυσά που επίσης δεν φέρουν ονομαστική αξία επάνω.
Το ότι εμφανίστηκε μετά απο13 χρόνια και δεν πουλήθηκε το τάλαντο, έχει να κάνει με την πολύ μικρή συμμετοχή συλλεκτών Κυπριακών νομισματων, την υψηλή τιμή του ,και κατ’εμε το περίεργο σχήμα του, που από μόνο του, αποτρέπει τους περισσότερους συλλεκτες χρυσών νομισματων όλου του κόσμου απο το να το αγοράσουν.
Μόλις στην τελευταία δημοπρασία, ένας φίλος αγόρασε (νομίζω μετά την δημοπρασία αλλά δεν είμαι και σίγουρος), το χρυσό Κυπριακό αναμνηστικό του 2004, του οποίου προσωπικά δεν γνώριζα ούτε την ύπαρξη, αλλά με διαβεβαίωσε και για την δημοτικότητα του αλλά και για την εξαιρετικη τιμή αγοράς του. Αν και αυτό δεν είναι άλλος ένας δείκτης της ισχνής παρουσίας συλλεκτών Κυπριακών νομισματων στην Αθήνα, τότε τι είναι;
Εξαιρετικό το θέμα, και μπραβο που το ξανά ανεβάσατε γιατί εμένα τουλάχιστον μου είχε διαφύγει. Πολύ ωραίο και το κτίριο του ιδρύματος, άλλο ένα μοντέρνο και καλαίσθητο αρχιτεκτονικά κτίριο, που προστίθεται σε πολλά που έχουν χτιστεί τα τελευταία 10-15 χρόνια στην Κύπρο.
Το ότι εμφανίστηκε μετά απο13 χρόνια και δεν πουλήθηκε το τάλαντο, έχει να κάνει με την πολύ μικρή συμμετοχή συλλεκτών Κυπριακών νομισματων, την υψηλή τιμή του ,και κατ’εμε το περίεργο σχήμα του, που από μόνο του, αποτρέπει τους περισσότερους συλλεκτες χρυσών νομισματων όλου του κόσμου απο το να το αγοράσουν.
Μόλις στην τελευταία δημοπρασία, ένας φίλος αγόρασε (νομίζω μετά την δημοπρασία αλλά δεν είμαι και σίγουρος), το χρυσό Κυπριακό αναμνηστικό του 2004, του οποίου προσωπικά δεν γνώριζα ούτε την ύπαρξη, αλλά με διαβεβαίωσε και για την δημοτικότητα του αλλά και για την εξαιρετικη τιμή αγοράς του. Αν και αυτό δεν είναι άλλος ένας δείκτης της ισχνής παρουσίας συλλεκτών Κυπριακών νομισματων στην Αθήνα, τότε τι είναι;
Εξαιρετικό το θέμα, και μπραβο που το ξανά ανεβάσατε γιατί εμένα τουλάχιστον μου είχε διαφύγει. Πολύ ωραίο και το κτίριο του ιδρύματος, άλλο ένα μοντέρνο και καλαίσθητο αρχιτεκτονικά κτίριο, που προστίθεται σε πολλά που έχουν χτιστεί τα τελευταία 10-15 χρόνια στην Κύπρο.
Μηνύματα μέσα σε αυτό το θέμα
χρυσο 5 λιρο Μακαριου - από criskal - 09/03/19 08:19:13
RE: χρυσο 5 λιρο Μακαριου - από Nonos - 09/03/19 13:33:31
RE: χρυσο 5 λιρο Μακαριου - από criskal - 09/03/19 13:55:28
RE: χρυσο 5 λιρο Μακαριου - από rubirosa - 09/03/19 14:05:11
RE: χρυσο 5 λιρο Μακαριου - από haros - 09/03/19 14:18:32
RE: χρυσο 5 λιρο Μακαριου - από Lary - 09/03/19 20:28:05
RE: χρυσο 5 λιρο Μακαριου - από iapwnas - 09/03/19 22:07:47
RE: χρυσο 5 λιρο Μακαριου - από rubirosa - 30/06/19 19:46:10
RE: χρυσο 5 λιρο Μακαριου - από digo - 01/07/19 17:26:53
Νήματα που είναι πιθανώς σχετικά...
Νήμα / Συγραφέας