ΕΛΤΑ αποστολές εκτός ΕΕ
08/02/21 14:27:35
Σήμερα προσπαθώντας να στείλω δύο επιστολές με 2 Morgan Dollars προς ΗΠΑ στάθηκε αδύνατον. Η διαδικασία έχει αλλάξει από 01/01/21 και αντί γραμματόσημα και το πράσινο αυτοκόλλητο για το Τελωνείο απαιτείται μια άλλη διαδικασία που θέλει εκτός των άλλων και δασμολογική κλάση.
Αν δεν υπάρχει αυτός ο κωδικός μόνο σαν δώρο μπορεί να ταχυδρομηθεί.
Το δοκίμασα στο σπίτι. Μπήκα στα elta.gr>ιδιώτες>web labeling >για πρόσβαση στην εφαρμογή πατειστε εδώ και ακολούθησα τις οδηγίες. Ως κωδικό δασμολογικής κλάσης έβαλα το 71181000 που βρήκα ψάχνοντας το google μετά από πολύ ψάξιμο και χωρίς να είμαι βέβαιος αν είναι το σσωστό (ο αριθμός γράφει επί λέξη "coin (other than gold coin not being legal tender"). [url=https://eurostat.statistics.gr/SearchNew/search#][/url]
Ολοκληρώνοντας πάτησα "εκτύπωση" και μου έκανε download ένα έντυπο με τα στοιχεία όπως τα είχα συμπληρώσει συν ένα barcode. Το τυπωσα (αφου χάλασα μερικά Α4 γιατί εβγαινε τεράστιο βασικά στον δικό μου εκτυπωτη η σωστη επιλογή ηταν envelope Monarch 96x110mm ισως σε άλλους να το λέει διαφορετικά πρέπει να το ψάξετε). Απο τα ελτα μου ειπαν με αυτό τυπωμένο το κολάνε σε ένα διαφανες προστατευτικό (οπως πχ η fedex) και αυτό είναι. Ουτε γραμματόσημα ουτε κάτι άλλο στον φάκελλο οπως διευθυνση κλπ.
Για να δούμε λοιπόν αύριο το πάω στα ΕΛΤΑ. Το σταυρώνω και το φτύνω και θα σας πω τα υπόλοιπα.
Α επίσης αν και η διαδικασία αυτή είναι για εκτός ΕΕ, προς το παρόν μου είπαν γίνεται για Αμερική μόνο αλλά σύντομα και αυτό θα αλλάξει.
Αν δεν υπάρχει αυτός ο κωδικός μόνο σαν δώρο μπορεί να ταχυδρομηθεί.
Το δοκίμασα στο σπίτι. Μπήκα στα elta.gr>ιδιώτες>web labeling >για πρόσβαση στην εφαρμογή πατειστε εδώ και ακολούθησα τις οδηγίες. Ως κωδικό δασμολογικής κλάσης έβαλα το 71181000 που βρήκα ψάχνοντας το google μετά από πολύ ψάξιμο και χωρίς να είμαι βέβαιος αν είναι το σσωστό (ο αριθμός γράφει επί λέξη "coin (other than gold coin not being legal tender"). [url=https://eurostat.statistics.gr/SearchNew/search#][/url]
Ολοκληρώνοντας πάτησα "εκτύπωση" και μου έκανε download ένα έντυπο με τα στοιχεία όπως τα είχα συμπληρώσει συν ένα barcode. Το τυπωσα (αφου χάλασα μερικά Α4 γιατί εβγαινε τεράστιο βασικά στον δικό μου εκτυπωτη η σωστη επιλογή ηταν envelope Monarch 96x110mm ισως σε άλλους να το λέει διαφορετικά πρέπει να το ψάξετε). Απο τα ελτα μου ειπαν με αυτό τυπωμένο το κολάνε σε ένα διαφανες προστατευτικό (οπως πχ η fedex) και αυτό είναι. Ουτε γραμματόσημα ουτε κάτι άλλο στον φάκελλο οπως διευθυνση κλπ.
Για να δούμε λοιπόν αύριο το πάω στα ΕΛΤΑ. Το σταυρώνω και το φτύνω και θα σας πω τα υπόλοιπα.
Α επίσης αν και η διαδικασία αυτή είναι για εκτός ΕΕ, προς το παρόν μου είπαν γίνεται για Αμερική μόνο αλλά σύντομα και αυτό θα αλλάξει.
Μηνύματα μέσα σε αυτό το θέμα
ΕΛΤΑ αποστολές εκτός ΕΕ - από gkounto - 08/02/21 14:27:35
RE: ΕΛΤΑ αποστολές εκτός ΕΕ - από georok - 08/02/21 15:03:28
RE: ΕΛΤΑ αποστολές εκτός ΕΕ - από sac - 08/02/21 19:53:32
RE: ΕΛΤΑ αποστολές εκτός ΕΕ - από gkounto - 08/02/21 20:29:06
RE: ΕΛΤΑ αποστολές εκτός ΕΕ - από sac - 09/02/21 21:43:36
RE: ΕΛΤΑ αποστολές εκτός ΕΕ - από gkounto - 09/02/21 22:29:40
RE: ΕΛΤΑ αποστολές εκτός ΕΕ - από sac - 09/02/21 23:05:19
RE: ΕΛΤΑ αποστολές εκτός ΕΕ - από sac - 10/02/21 00:30:45
RE: ΕΛΤΑ αποστολές εκτός ΕΕ - από nikos11 - 10/02/21 00:32:16
RE: ΕΛΤΑ αποστολές εκτός ΕΕ - από sac - 10/02/21 00:49:53
RE: ΕΛΤΑ αποστολές εκτός ΕΕ - από nikos11 - 10/02/21 12:21:48