Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα?
07/08/21 14:07:56
Χρηστο κάτσε να σου πω τη ξερω εγω μεχρι τωρα, φυσικά θα ήθελα οπωσδήποτε να άκουγα απο κάποιον αλλο την ανάλυση του ολου θέματος..πχ του Ορφέα, η κάποιου εμπειρότερου.....ασ εχει. Παρακαλώ οπου κανω λάθος, να με διορθώσετε, ωστε να μην τα μεταφέρω και εγω λάθος.
Προυφ είναι η διαδικασία κοπής ενος νομίσματος, και οχι το ιδιο το νόμισμα. Το νόμισμα παίρνει τον χαρακτηρισμο "Proof", απο την διαδικασία κοπης του. Η οποία προϋποθέτει ειδικά επεξεργασμένους δίσκους, ξεχωριστές μήτρες απο αυτές της κανονικής κοπής, επεξεργασμένες ειδικα για αυτό τον λογο (αμμοβολή, οξέα, κλπ), δεν ξερω και εγω τι άλλο, ετσι ωστε να βγουν νομίσματα με τα χαρακτηριστικά που ολοι ξέρουμε.. και φυσικά άλλες ρυθμίσεις στην πρέσα (θερμοκρασία, χτυπήματα, πιεσεις κλπ). απο αυτη την διαδικασία βγαίνουν νομίσματα "προυφ" με τα χαρακτηριστικά που ολλοι γνωρίζουμε. Τωρα πως τα pl;...χμ, στην αρχή της κανονικής κοπής οταν οι μητρες ειναι καινούργιες, και οι δισκοι καθαροί και σε καλη κατάσταση, τυγχάνει να βγουν κάποια νομίσματα που εχουν χαρακτηριστικα αυτα των "προυφ", μοιάζουν, δηλαδή με "προυφ", αυτά τοτε ονομάζουν PL.. Τα κανονικής κοπής νομίσματα, ακυκλοφόρητα έχουν λούστρο που γυροφέρνει επάνω τους, τωρα οσο πιο πολυ λούστρο εχουν , τοσο πιο υψηλο βαθμο παίρνουν, δεν μπορώ να το περιγράψω, αλλά, σε κάποιο βλέπεις επάνω στο νόμισμα να κανει ενα ελικα, σε αλλα δυο κλπ.. Στα προυφ δεν υπάρχει αυτό, το πεδίο είναι καθρέπτης, ίσως και για αυτό τα pl δεν παίρνουν βαθμό ψιλά...
Φθάσαμε στο 5... Σου γράψανε οτι χάνει το pl ... και γίνετε ms; η au; γιατί να γίνει ms....πως; χρειάζεται λούστρο για ms, αν γινει au, τοτε οκ, χάνετε με το καθαρισμα το καθρεπτισμα... οπότε μπαι μπαι pl..
5β.... τώρα για να γίνει ενα ms ...... pl (να μοιάζει με proof δηλαδή).....ειναι θέμα χημείας και ζουμιών....δεν το ξερω..
Υγ... όπως είπα, ετσι κάπως τα ξερω, μπορεί να κανω κάπου λάθος, περιμένω διορθώσεις.. να τα ξεκαθαρίσω και εγω.
υγ2.. Ωραίο θέμα (όπως πάντα!) Χρηστο..
υγ3... ήμουν νυχτερινος, παω για υπνο, η συνέχεια το βράδυ..........................
Προυφ είναι η διαδικασία κοπής ενος νομίσματος, και οχι το ιδιο το νόμισμα. Το νόμισμα παίρνει τον χαρακτηρισμο "Proof", απο την διαδικασία κοπης του. Η οποία προϋποθέτει ειδικά επεξεργασμένους δίσκους, ξεχωριστές μήτρες απο αυτές της κανονικής κοπής, επεξεργασμένες ειδικα για αυτό τον λογο (αμμοβολή, οξέα, κλπ), δεν ξερω και εγω τι άλλο, ετσι ωστε να βγουν νομίσματα με τα χαρακτηριστικά που ολοι ξέρουμε.. και φυσικά άλλες ρυθμίσεις στην πρέσα (θερμοκρασία, χτυπήματα, πιεσεις κλπ). απο αυτη την διαδικασία βγαίνουν νομίσματα "προυφ" με τα χαρακτηριστικά που ολλοι γνωρίζουμε. Τωρα πως τα pl;...χμ, στην αρχή της κανονικής κοπής οταν οι μητρες ειναι καινούργιες, και οι δισκοι καθαροί και σε καλη κατάσταση, τυγχάνει να βγουν κάποια νομίσματα που εχουν χαρακτηριστικα αυτα των "προυφ", μοιάζουν, δηλαδή με "προυφ", αυτά τοτε ονομάζουν PL.. Τα κανονικής κοπής νομίσματα, ακυκλοφόρητα έχουν λούστρο που γυροφέρνει επάνω τους, τωρα οσο πιο πολυ λούστρο εχουν , τοσο πιο υψηλο βαθμο παίρνουν, δεν μπορώ να το περιγράψω, αλλά, σε κάποιο βλέπεις επάνω στο νόμισμα να κανει ενα ελικα, σε αλλα δυο κλπ.. Στα προυφ δεν υπάρχει αυτό, το πεδίο είναι καθρέπτης, ίσως και για αυτό τα pl δεν παίρνουν βαθμό ψιλά...
Φθάσαμε στο 5... Σου γράψανε οτι χάνει το pl ... και γίνετε ms; η au; γιατί να γίνει ms....πως; χρειάζεται λούστρο για ms, αν γινει au, τοτε οκ, χάνετε με το καθαρισμα το καθρεπτισμα... οπότε μπαι μπαι pl..
5β.... τώρα για να γίνει ενα ms ...... pl (να μοιάζει με proof δηλαδή).....ειναι θέμα χημείας και ζουμιών....δεν το ξερω..
Υγ... όπως είπα, ετσι κάπως τα ξερω, μπορεί να κανω κάπου λάθος, περιμένω διορθώσεις.. να τα ξεκαθαρίσω και εγω.
υγ2.. Ωραίο θέμα (όπως πάντα!) Χρηστο..
υγ3... ήμουν νυχτερινος, παω για υπνο, η συνέχεια το βράδυ..........................
Μηνύματα μέσα σε αυτό το θέμα
Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από E.X.N - 07/08/21 01:54:21
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 07/08/21 12:11:07
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 07/08/21 12:23:09
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 07/08/21 12:39:19
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από NUMI MEDAL - 09/08/21 13:23:03
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από exmim - 07/08/21 14:07:56
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από E.X.N - 07/08/21 15:19:35
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 07/08/21 16:47:24
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 07/08/21 16:21:28
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από E.X.N - 07/08/21 17:08:49
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 07/08/21 17:50:33
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 07/08/21 19:05:00
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 07/08/21 19:08:31
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από solferino - 08/08/21 12:14:43
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 08/08/21 14:27:39
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από solferino - 08/08/21 18:44:35
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 08/08/21 19:17:53
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 08/08/21 22:00:01
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από digo - 11/08/21 18:52:25
Νήματα που είναι πιθανώς σχετικά...
Νήμα / Συγραφέας
Απαντήσεις
Θεάσεις
Τελευταία ανάρτηση
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 2 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis