Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα?
08/08/21 19:17:53
Χμμμ...
Νομίζω ότι το μόνο που μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι είναι ότι "το προυφλάικ είναι κάτι λιγότερο από προυφ".
Αλλά, τι ακριβώς είναι το προυφ; Μπορεί να το πει κάποιος; Γιατί το σετ της απάντησης 11 είναι ΠΛ και όχι ΠΦ; Τι ακριβώς του λείπει;
Αν θέλεις, μπορώ να σου στείλω ένα ολλανδικό ΠΛ σετ (επειδή είναι φτηνό και ανοίγει εύκολα, σε αντίθεση με τα σλοβάκικα). Να το ανοίξεις (προσεχτικά) και να μου πεις γιατί είναι ΠΛ και όχι ΠΦ. Μπορείς;
Μαζί θα στείλω και ένα γερμανικό σετ Polierte Platte (6 ευρώ έχει ολόκληρο το σετ). Θα μπορέσεις να μου πεις ξεκάθαρα αν είναι ΠΦ ή ΠΛ και γιατί;
Νομίζω ότι θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι κάθε νομισματοκοπείο έχει τα δικά του και ότι μπορεί να υπάρχουν και διαφορές από κοπή σε κοπή (του ίδιου νομισματοκοπείου).
Και μετά θα συνεχίσουμε τη συζήτηση "ποια από αυτά θα πιστοποιούσαν οι εταιρίες ως ΠΦ ή ως ΠΛ" κλπ κλπ. Και... κάποια στιγμή θα συμπεριλάβουμε στη συζήτηση και το περίφημο κατοστάρικο (ξέρεις ποιο λέω).
Και θα (ξανα)καταλήξουμε στο ότι "όλα είναι σχετικά και ό,τι σου κάτσει με την πιστοποίηση". (Φυσικά η εμπειρία βοηθάει να προβλέψεις "τι θα σου κάτσει".)
Κάποιος, αδύνατος, όχι παχουλούλης, έστελνε τα μασούρια με τις δεκάρες πέντε-πέντε. Στο στυλ "ένα να γράψει ΠΛ είμαστε εντάξει".
(ΟΚ, τα παραλέω. Τα ξεδιάλεγε κάπως. )
Νομίζω ότι το μόνο που μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι είναι ότι "το προυφλάικ είναι κάτι λιγότερο από προυφ".
Αλλά, τι ακριβώς είναι το προυφ; Μπορεί να το πει κάποιος; Γιατί το σετ της απάντησης 11 είναι ΠΛ και όχι ΠΦ; Τι ακριβώς του λείπει;
Αν θέλεις, μπορώ να σου στείλω ένα ολλανδικό ΠΛ σετ (επειδή είναι φτηνό και ανοίγει εύκολα, σε αντίθεση με τα σλοβάκικα). Να το ανοίξεις (προσεχτικά) και να μου πεις γιατί είναι ΠΛ και όχι ΠΦ. Μπορείς;
Μαζί θα στείλω και ένα γερμανικό σετ Polierte Platte (6 ευρώ έχει ολόκληρο το σετ). Θα μπορέσεις να μου πεις ξεκάθαρα αν είναι ΠΦ ή ΠΛ και γιατί;
Νομίζω ότι θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι κάθε νομισματοκοπείο έχει τα δικά του και ότι μπορεί να υπάρχουν και διαφορές από κοπή σε κοπή (του ίδιου νομισματοκοπείου).
Και μετά θα συνεχίσουμε τη συζήτηση "ποια από αυτά θα πιστοποιούσαν οι εταιρίες ως ΠΦ ή ως ΠΛ" κλπ κλπ. Και... κάποια στιγμή θα συμπεριλάβουμε στη συζήτηση και το περίφημο κατοστάρικο (ξέρεις ποιο λέω).
Και θα (ξανα)καταλήξουμε στο ότι "όλα είναι σχετικά και ό,τι σου κάτσει με την πιστοποίηση". (Φυσικά η εμπειρία βοηθάει να προβλέψεις "τι θα σου κάτσει".)
Κάποιος, αδύνατος, όχι παχουλούλης, έστελνε τα μασούρια με τις δεκάρες πέντε-πέντε. Στο στυλ "ένα να γράψει ΠΛ είμαστε εντάξει".
(ΟΚ, τα παραλέω. Τα ξεδιάλεγε κάπως. )
Μηνύματα μέσα σε αυτό το θέμα
Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από E.X.N - 07/08/21 01:54:21
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 07/08/21 12:11:07
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 07/08/21 12:23:09
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 07/08/21 12:39:19
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από NUMI MEDAL - 09/08/21 13:23:03
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από exmim - 07/08/21 14:07:56
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από E.X.N - 07/08/21 15:19:35
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 07/08/21 16:47:24
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 07/08/21 16:21:28
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από E.X.N - 07/08/21 17:08:49
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 07/08/21 17:50:33
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 07/08/21 19:05:00
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 07/08/21 19:08:31
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από solferino - 08/08/21 12:14:43
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 08/08/21 14:27:39
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από solferino - 08/08/21 18:44:35
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 08/08/21 19:17:53
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από sac - 08/08/21 22:00:01
RE: Συζήτηση για to PL στα Ελληνικά νομίσματα? - από digo - 11/08/21 18:52:25
Νήματα που είναι πιθανώς σχετικά...
Νήμα / Συγραφέας
Απαντήσεις
Θεάσεις
Τελευταία ανάρτηση
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 1 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis