Εbay - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ.
25/05/17 15:47:40
Κατανοω και σας ευχαριστω για το ενδιαφερον .
Καλη σας μερα
Καλη σας μερα
26/05/17 05:36:45
Είναι 30 ημέρες, Διάβασε εδώ για λεπτομέρειες.
https://community.ebay.com/t5/Buying-Sel...p/22045888
http://pages.ebay.com/help/policies/mone...#timelines
https://community.ebay.com/t5/Buying-Sel...p/22045888
http://pages.ebay.com/help/policies/mone...#timelines
26/05/17 07:27:17
Πάντως γενικότερα, επικρατει μια χαοτική κατάσταση στο eBay και κάθε περίπτωση πολιτικής πώλησης εξαρτάται από το ψυχολογικό προφίλ του πωλητή και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται εντελώς ξεχωριστά με σκεπτικισμό αλλά και σκωπτική διάθεση και πάνω από όλα με χιούμορ.
Δύο περιστατικά που συνέβησαν σε μένα αυτόν το μήνα.
Δημοπρασία, Άγγλος πωλητής, στέλνει γράφει Royal Mail International Standard, την κέρδισα στις 7 λίρες μου έστειλε Royal Mail International Tracked & Signed, κύριος! Έστειλε αλλά φοβήθηκε μην χάσει τις 7 λίρες και μπήκε μέσα!!!
Δημοπρασία, Άγγλος πωλητής, sovereigns, δεν στέλνει Ελλάδα έγραφε , μήνυμα, απαντά ότι στέλνει με 15 ευρώ. την κερδίζω, μου έστειλε Royal Mail International Standard, σαν να λέμε χύμα τον μπρίζωσα λίγο για να μην το ξανακάνει
Θέλω να πω ότι γενικά στη γειτονιά του ebay επικρατεί ένα χαοτικό σύστημα που μπαίνει σε κάποια τάξη τελικά αρκεί να μην γίνεται αυτό εις βάρος και της γαλήνης μας αλλά και της τσέπης μας (γιατί εκτός από αδαείς και απερίσκεπτοι κυκλοφορούν στο ebay και διάφοροι επιτήδειοι)
Δύο περιστατικά που συνέβησαν σε μένα αυτόν το μήνα.
Δημοπρασία, Άγγλος πωλητής, στέλνει γράφει Royal Mail International Standard, την κέρδισα στις 7 λίρες μου έστειλε Royal Mail International Tracked & Signed, κύριος! Έστειλε αλλά φοβήθηκε μην χάσει τις 7 λίρες και μπήκε μέσα!!!
Δημοπρασία, Άγγλος πωλητής, sovereigns, δεν στέλνει Ελλάδα έγραφε , μήνυμα, απαντά ότι στέλνει με 15 ευρώ. την κερδίζω, μου έστειλε Royal Mail International Standard, σαν να λέμε χύμα τον μπρίζωσα λίγο για να μην το ξανακάνει
Θέλω να πω ότι γενικά στη γειτονιά του ebay επικρατεί ένα χαοτικό σύστημα που μπαίνει σε κάποια τάξη τελικά αρκεί να μην γίνεται αυτό εις βάρος και της γαλήνης μας αλλά και της τσέπης μας (γιατί εκτός από αδαείς και απερίσκεπτοι κυκλοφορούν στο ebay και διάφοροι επιτήδειοι)
26/05/17 10:40:39
(25/05/17 14:59:14)haros Έγραψε: Το escalate σημαινει " κλιμακωση." .
Κοιτα να δεις, υπαρχουν δυο εκδοχες σε περιπτωση που δεν εχεις λαβει το αντικειμενο σε ευλογο χρονικο διαστημα.
(και 30 μερες απο Γαλλια παραειναι ευλογο, νομιζω οτι μαλλον εχει χαθει.).
1. στελνεις μηνυμα στον πωλητη και αυτος σου απαντα οτι θα σου κανει refund (πληρη επιστροφη χρηματων, μαζι με τα ταχυδρομικα) και στο κανει.
2. ο πωλητης σου λεει αλλα λογια να αγαπιομαστε, περιμενε λιγο, αλλο λιγο, η ευθυνη ειναι δικη σου γιατι δεν ζητησες συστημενο, κλπ κλπ.
Σε αυτη την περιπτωση (που εχεις πεσει οπως δειχνουν τα πραγματα),ανοιγεις case "item not received" , εχει κουμπακι διπλα στην αγορα σου.
Μολις ανοιξεις την case, οπου απλως αναφερεις οτι δεν παρελαβες, σε τρεις -τεσσερις μερες εαν δεν σου κανει refund ο πωλητης απο μονος του, σου εμφανιζεται ενα κουμπακι "escalate" στην case σου που το πατας και σημαινει οτι κλιμακωνεις στην υποθεση και ζητας απο το ebay να κρινει και να δωσει λυση.
Σε μια δυο μερες σου βαζουν τα λεφτα σου πισω.
Τελειωσες.
Δημητρη, πηδηξες ένα βημα. Πριν καποιος ανοιξει "case", μπορει να κανει "request" ,σε ελευθερη μεταφραση αναζητηση. Εκει, αφου τσεκαρεις το τετραγωνακι ότι δεν παρελαβες το αντικειμενο, σου δινεται η επιλογή να ξεκαθαρίσεις τι θελεις: το αντικειμενο, η τα χρηματα που πληρωσες; Εάν σκοπευεις να τσεκαρεις το αντικειμενο, τοτε δειξε λιγη υπομονή, διοτι ο πωλητης που δεν είναι απαραίτητα αμελης η πονηρος, διαφημιζει τα προς πωλησιν με δωρεαν αποστολή, αλλα η αποστολή αυτή είναι σαφως η φτηνοτερη δυνατη επιλογή. Αν μπορουσε να το κολλαγε με σελοτεηπ σε καρτ ποσταλ, θα τοκανε κι αυτος και αλλοι παρομοιοι για αντικείμενα σχετικα μικρης αξιας.
Η συχνη επικοινωνια με προσωπικα email και όχι μεσω ebay ,ακομα και στενο μαρκαρισμα, στη χειροτερη θα τον εκνευρισει λιγο. Αν όμως πας ειτε για request ειτε για case ,τοτε του εχεις ηδη κανει ζημια αθελα σου, ακομη κι αν το πακετο εμφανιστεί σε λιγες ωρες και κλεισεις αμεσως την υποθεση. Από προσωπικη πειρα, μια και μοναδικη φορα που εκανα request, διαπιστωσα ότι το ebay αυτόματα αφαιρεσε τον τιτλο top seller από τον πωλητη και χωρις να το θελω, με την ανυπομονησια μου του δημιουργησα σοβαρη ζημια, μια που εκανε μεγαλους ογκους πωλήσεων, και αυτό δεν διορθώνεται ουτε με το κλείσιμο της υπόθεσης ουτε με θριαμβευτικο feedback ουτε με τιποτε.
26/05/17 10:48:28
Πορτογαλία - Ελλάδα 30 μέρες και, ακόμα και με τα σύννεφα να το είχε στείλει το γράμμα θα είχε φτάσει
26/05/17 11:03:00
Kαλημερα παιδια,
περιμενω απο Πορτογαλια εχει ταχυδρομηθει στις 16 του μηνα με tracking number το παρακολουθω και μου δειχνει οτι απο τις 20 του μηνα ειναι Σουηδια-Στοκχολμη συγκεκριμενα γραφει
2017-05-20 10:25
The shipment item is under transportation, The item has arrived from abroad to Posten´s international terminal for sorting
Stockholm utr, SWEDEN, The item has arrived from abroad to Posten´s international terminal for sorting
Θα περιμενω μερικες μερες ακομα και μετα θα ανοιξω case
περιμενω απο Πορτογαλια εχει ταχυδρομηθει στις 16 του μηνα με tracking number το παρακολουθω και μου δειχνει οτι απο τις 20 του μηνα ειναι Σουηδια-Στοκχολμη συγκεκριμενα γραφει
The shipment item is under transportation, The item has arrived from abroad to Posten´s international terminal for sorting
Stockholm utr, SWEDEN, The item has arrived from abroad to Posten´s international terminal for sorting
26/05/17 11:26:35
(26/05/17 11:03:00)ellinas Έγραψε: Kαλημερα παιδια,
Έχει κολλήσει στο αεροδρόμιο. Είναι συνηθισμένο (αν έχουν παίξει τίποτα απεργίες τίποτα τέτοια).
Αντίστοιχο φαινόμενο γίνεται στο Ελληνικό αεροδρόμιο όταν μου φτάνουν δέματα από Ασία που δεν περνάνε απαραίτητα τελωνείο, τον περισσότερο χρόνο τον τρώει στο αεροδρόμιο στην Ελλάδα μου έχει κάτσει και 15 μέρες κολλημένο στο Ελ. Βελ.
Αφου σου έχει tracking όμως στη συγκεκριμένη φταίει η Post Nord και όχι ο πωλητής.
Το blog μου στο philatelious.wordpress.com
26/05/17 11:31:30
(26/05/17 11:26:35)Valeroi Έγραψε:(26/05/17 11:03:00)ellinas Έγραψε: Kαλημερα παιδια,
Έχει κολλήσει στο αεροδρόμιο. Είναι συνηθισμένο (αν έχουν παίξει τίποτα απεργίες τίποτα τέτοια).
Αντίστοιχο φαινόμενο γίνεται στο Ελληνικό αεροδρόμιο όταν μου φτάνουν δέματα από Ασία που δεν περνάνε απαραίτητα τελωνείο, τον περισσότερο χρόνο τον τρώει στο αεροδρόμιο στην Ελλάδα μου έχει κάτσει και 15 μέρες κολλημένο στο Ελ. Βελ.
Αφου σου έχει tracking όμως στη συγκεκριμένη φταίει η Post Nord και όχι ο πωλητής.
Οποτε περιμενω;;Μεχρι ποσο;;
26/05/17 12:11:09
Δημητρη.
Το ανοιγμα υποθεσης (case) δεν εχει καμια επιδραση στον πωλητη σε σχεση με την θεση του στο ebay, ουτε στον χαρακτηρισμο του, εκτος εαν δεν δωση λυση απο μονος του σε αυτην και ο αγοραστης αναγκαστει να κανει escalate και να ζητησει την τελικη κριση του ebay, οποτε στην περιπτωση αυτη δεν παιρνει πισω ουτε τα fees, τα οποια του τα παρακρατουν.
(ενω εαν κανει refund πριν γινει escalate της υποθεσης, του τα επιστρεφουν.)
Δηλαδη σαν " ελαττωμα " δεν θεωρειται οτι του ανοιξαν υποθεση, παρα μονον εαν δεν δωση λυση ο ιδιος στην υποθεση, συνηθως με refund.
Παρεπιμπτοντως, δεν μετραει πλεον το feedback στην αποδοση του πωλητη σε σχεση με τον χαρακτηρισμο του, παρα μονο εαν πεσει κατω απο 98% του στερει τον χαρακτηρισμο top seller.
Επισης τα εχουν κανει σκ.τα με το "ελαττωμα" αργης ταχυδρομησης, μιας και το ebay δεν μπορει να κανει τρακινγκ αυτοματα στα ΕΛΤΑ..
Βρε συ Μιχαλη, περιμενε λιγο, καμια 1-2 εβδομαδες ακομα, εχεις περιθωριο να ανοιξεις case 30 μερες μετα απο την εκτιμωμενη ημερομηνια παραλαβης, ο ανθρωπος στο εχει στειλει εδω και 10 μερες, ειναι νωρις ακομα..
Το ανοιγμα υποθεσης (case) δεν εχει καμια επιδραση στον πωλητη σε σχεση με την θεση του στο ebay, ουτε στον χαρακτηρισμο του, εκτος εαν δεν δωση λυση απο μονος του σε αυτην και ο αγοραστης αναγκαστει να κανει escalate και να ζητησει την τελικη κριση του ebay, οποτε στην περιπτωση αυτη δεν παιρνει πισω ουτε τα fees, τα οποια του τα παρακρατουν.
(ενω εαν κανει refund πριν γινει escalate της υποθεσης, του τα επιστρεφουν.)
Δηλαδη σαν " ελαττωμα " δεν θεωρειται οτι του ανοιξαν υποθεση, παρα μονον εαν δεν δωση λυση ο ιδιος στην υποθεση, συνηθως με refund.
Παρεπιμπτοντως, δεν μετραει πλεον το feedback στην αποδοση του πωλητη σε σχεση με τον χαρακτηρισμο του, παρα μονο εαν πεσει κατω απο 98% του στερει τον χαρακτηρισμο top seller.
Επισης τα εχουν κανει σκ.τα με το "ελαττωμα" αργης ταχυδρομησης, μιας και το ebay δεν μπορει να κανει τρακινγκ αυτοματα στα ΕΛΤΑ..
Βρε συ Μιχαλη, περιμενε λιγο, καμια 1-2 εβδομαδες ακομα, εχεις περιθωριο να ανοιξεις case 30 μερες μετα απο την εκτιμωμενη ημερομηνια παραλαβης, ο ανθρωπος στο εχει στειλει εδω και 10 μερες, ειναι νωρις ακομα..
---------------------------------------------------------------------------------------------------
COLLECTIO PATRIA NOSTRA.
26/05/17 12:12:43
Δε μπορώ να σου πω τι θέση να πάρεις καθώς εσύ το έχεις πληρώσει
Σε παρόμοια περίπτωση θα περίμενα προσωπικά (όπως και κάνω τις πιο πολλές φορές) απο τις 16 μέχρι τις 20 είναι 4 μέρες πάντως και 4 μέρες είναι λίγες γενικά. Εγώ θα έβλεπα και αυτή τη βδομάδα πως πάει. Άμα μένει κολλημένο εκεί θα το έλεγα στο πωλητή με το tracking number να το δει και αυτός και θα σου πει αμά σου λέει άλλα λόγια να 'γαπιόμαστε ξεκίνα case κλπ
Δεν έχω πάρει αρκετές φορές απο post nord για να ξέρω τα μηνύματα τους. Γενικά αυτά τα μηνύματα είναι αυτοματοποιημένα ανάλογα πιο σημείο scanner περάσει βγάζει και το μήνυμα αυτό.
Για παράδειγμα με PostNL μου βγάζει οτι έφυγε απο το τάδε αεροδρόμειο, και μένεις εκεί με το ίδιο μήνυμα 10 μέρες. Προφανώς δε κάνει 10 μέρες να έρθει απλά έχει προσγειωθεί το αεροπλάνο Ελλάδα έχει αδειάσει κιόλας αλλά στο ΕΛΤΑ αλλά έχουν πλακώσει σάκοι και δεν έχουν προλάβει να το περάσουν.
Σε παρόμοια περίπτωση θα περίμενα προσωπικά (όπως και κάνω τις πιο πολλές φορές) απο τις 16 μέχρι τις 20 είναι 4 μέρες πάντως και 4 μέρες είναι λίγες γενικά. Εγώ θα έβλεπα και αυτή τη βδομάδα πως πάει. Άμα μένει κολλημένο εκεί θα το έλεγα στο πωλητή με το tracking number να το δει και αυτός και θα σου πει αμά σου λέει άλλα λόγια να 'γαπιόμαστε ξεκίνα case κλπ
Δεν έχω πάρει αρκετές φορές απο post nord για να ξέρω τα μηνύματα τους. Γενικά αυτά τα μηνύματα είναι αυτοματοποιημένα ανάλογα πιο σημείο scanner περάσει βγάζει και το μήνυμα αυτό.
Για παράδειγμα με PostNL μου βγάζει οτι έφυγε απο το τάδε αεροδρόμειο, και μένεις εκεί με το ίδιο μήνυμα 10 μέρες. Προφανώς δε κάνει 10 μέρες να έρθει απλά έχει προσγειωθεί το αεροπλάνο Ελλάδα έχει αδειάσει κιόλας αλλά στο ΕΛΤΑ αλλά έχουν πλακώσει σάκοι και δεν έχουν προλάβει να το περάσουν.
Το blog μου στο philatelious.wordpress.com
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 29 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis