Γεια Χαρά, Επισκέπτη!

 •  Προηγούμενο
 • 1 ...
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 •  
5 Δραχμές 1973 Μεγάλο Κεφάλι ( Το δυσκολότερο νόμισμα κυκλοφορίας του Κων/νου Β΄)
#61
Παιδια καλημερα, πολυ ωραιο θεμα αν εξαιρεσω τις κατα τοπους εντασεις!  Big Grin Προσωπικα δεν ασχολουμαι με ποικιλιες ουτε καν θεωρω αξιο αναφορας κατι τετοιο Blush  Απο την συζητηση παντως πειστηκα για τη διαφορα αναμεσα σε μεγαλο και μικρο κεφαλι, απο τις φωτος που ανεβασατε αμφοτεροι ειναι οφθαλμοφανες... Ανεβαζω μια φωτο του Νικου και μια του Κωστα που μου εκαναν εντυπωση. (συγνωμη που τις χρησιμοποιω χωρις αδεια αλλα ηδη τις εχετε ανεβασει στο παρον θεμα)


Υγ: Νικο τρομερος εξοπλισμος φωτογραφιας


Συνημμένα αρχεία

Μικρογραφίες
       
 Απάντηση
#62
Ένταση απ' την πλευρά μου δεν υπήρχε ούτε θα υπάρξει. Η διαφωνία μου ήταν εξ αρχής η ίδια και είχε να κάνει ως προς την ύπαρξη της ίδιας ποικιλίας 'Μεγάλη Κεφαλή' και στις 5 Δρχ 1973. Αν ενόχλησα τον ukobke ζητάω συγνώμη. Δεν είχα πρόθεση να μειώσω κανέναν προσωπικά ούτε να προσβάλλω με τα γραφόμενα μου... ασχέτως αν προκλήθηκα επανειλημμένα.

Δυστυχώς οι απαντήσεις μου κάποιες φορές μπορεί να ήταν εκτός θέματος διότι ο ukobke έθετε συνεχώς ερωτήματα για τον κατάλογο ή προσωπικά. Προσπάθησα να μην κάνω κανένα ειρωνικό ή μειωτικό σχόλιο και ταυτόχρονα να μην απαντώ με τον ίδιο τρόπο στα ειρωνικά και μειωτικά σχόλια περί εκμεταλλευτή, αυθεντία στη ....... , 'μεγαλειότατου', ανακριβή, άσχετου, 'Μέγα', ανθρώπου που κοιτάει να βγάλει μεροκάματο με copy/paste, ότι έχω ανακρίβειες στο site, ότι μ@μησα το θέμα κλπ κλπ. Και τώρα που κατέβηκα απ' το καλάμι (γράφτηκε κι αυτό), να πω ότι δεν ξέρω για ποιον λόγο επέλεξε να προσβάλλει συνεχώς εμένα και τους φίλους που ασχολούνται με τον κατάλογο και να κάνει τέτοιες αναφορές. Δεν με γνωρίζει προσωπικά, δεν του έχω κάνει κάτι ποτέ και δεν ξέρει τι άνθρωπος είμαι, οπότε θα ήθελα να πιστεύω ότι δεν έχει κάποιο προσωπικό 'θέμα' με μένα.

Στο θέμα μας...

Πέρα απ' την ωραιότατη παρουσίαση ποικιλιών σε σχέση με τα γράμματα, τα πνεύματα, τους τόνους (που δεν αμφισβήτησα ποτέ), το μόνο που ζήτησα εξ αρχής ήταν η τεκμηρίωση της ποικιλίας 'Μεγάλη Κεφαλή' στο 5 Δρχ 1973, όπως υπάρχει στις αξίες 50 Λεπ, 1 Δρχ, 2 Δρχ 1973.

Όπως φαίνεται από τις φωτό που ανέβασε ο ukobke και από τις απαντήσεις που έδωσε : Μπορεί να υπάρχει μια μικρή απόκλιση στις 5 Δρχ 1973 (συγκριτική φωτό 1,  με τα 2 νομίσματα), που προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί να δικαιολογηθεί και ως σφάλμα, αλλά... Όπως είπε και οkobke : ''Η διαφορά στο κεφάλι με βάση το μέτωπο και το μάτι είναι ΕΛΑΧΙΣΤΗ όπως έγραψα και φαίνεται στο πάνω μέρος του κεφαλιού, (φαίνεται και από τα δικά σου σημάδια στο σημείο εκείνο), καθώς και στο σβέρκο. Δεν είναι διαφορές αντίστοιχες με το 50λεπτο. ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και τη διάστρωσή τους  φαίνεται η χρησιμοποίηση άλλης μήτρας. Στον οπισθότυπο δεν παρατηρείται διαφορά.'' ... Δηλαδή σε καμία περίπτωση δεν είναι η ίδια μετρήσιμη απόκλιση, που εμφανίζεται στην ποικιλία 'Μεγάλη Κεφαλή' (συγκριτική φωτό 2, με λευκό φόντο).

Συμπέρασμα ... Αν θέλετε να θωρήσετε ποικιλία την απόκλιση που παρουσίασε ο ukobke είναι δική σας επιλογή. Αν θέλετε να την ονομάσετε Μεγάλη Κεφαλή ή κάπως αλλιώς είναι δική σας επιλογή, πάλι. Αλλά, προς το παρόν, στο Τάλιρο του 1973Α δεν υπάρχει η ποικιλία Μεγάλη Κεφαλή όπως καταγράφεται στις υπόλοιπες αξίες. Υπάρχουν ποικιλίες σε σχέση με τα γράμματα, τους τόνους, τα πνεύματα.


Συνημμένα αρχεία

Μικρογραφίες
       
Περί συλλογής, υπομονή και περισυλλογή.
http://www.mycoins.gr
 Απάντηση
#63
Εάν έκανες αυτή τη τοποθέτηση από την αρχή θα ήσουν ο πιο ωραίος του χωριού.

Να στο ξαναπώ όσο και να σου φαίνεται ειρωνικό. Η ονοματοδοσία μιας ποικιλίας (πχ κοτσίδα) δεν σημαίνει ότι υπάρχει κοτσίδα.
Όλη η σειρά του 1973 με την βαρεία έχει διαφορές από την οξεία στο μέγεθος κεφαλιού. Η αλλαγή στη (διαφορετική) master die είναι εμφανέστατη στα γράμματα, τόνους και πνεύματα που τελικά συμφωνούμε και οι δύο.
Στο τάληρο το είπα από την αρχή η διαφορά είναι αμελητέα.

Δεν παύει όμως το 1973 να είναι δύο οι τυπώσεις με ποικιλίεςστο rim κλπ η κάθε μία.
Θέλεις να πεις δύο ποικιλίες με υποποικιλίες; Το ίδιο κάνει.

Τη δεύτερη βάφτισέ τη όπως θέλεις. Ο κόσμος τις ξέρει Μεγάλη και Μικρή Κεφαλή.

Εσύ πες τες μανταλάκια.
 Απάντηση
#64
Ελπίζω να μην αυθαιρετώ αν θεωρήσω την παρεξήγηση λήξασα. Η ανταλλαγή απόψεων σε κάθε περίπτωση είναι επιθυμητή και γόνιμη.
 Απάντηση
#65
Κάνεις λάθος... Ο κόσμος ξέρει ότι δεν υπάρχει η ποικιλία Μεγάλη Κεφαλή στις 5 Δρχ 1973... Το απέδειξες και εσύ ο ίδιος.

Αν εσύ αυτό το 'Πες το όπως θες' το βάπτισες ποικιλία Μεγάλη Κεφαλή, με 'για σου με χαρά σου. Πες το και κοτσίδα κι ας μην είναι κοτσίδα (όπως είπες και πιο πριν). Αλλά μπορούσες εξ αρχής να πεις ότι δεν είναι η ίδια ποικιλία που συναντάμε στις άλλες αξίες, να τελειώνουμε.

(08/01/2017, 19:29:25)nikos11 Έγραψε: Ελπίζω να μην αυθαιρετώ αν θεωρήσω την παρεξήγηση λήξασα. Η ανταλλαγή απόψεων σε κάθε περίπτωση είναι επιθυμητή και γόνιμη.


Από πλευράς μου δεν παρεξηγώ αυτά που γράφονται σε μια συζήτηση... το έχω δείξει και αποδείξει πολλές φορές.
Δυστυχώς όμως δεν είμαι μόνο εγώ. Υπάρχουν κι άλλοι που βοηθάνε στον κατάλογο και οι οποίοι διάβασαν όλα αυτά τα 'υπέροχα' σχόλια του ukobke.
Περί συλλογής, υπομονή και περισυλλογή.
http://www.mycoins.gr
 Απάντηση
#66
Κάποιος πάει να ξεπεράσει το συγχωρεμένο Πυλαρινό...
 Απάντηση
#67
Αν και δεν χρειάζονται τέτοιες αντιπαραθέσεις εκείνο που έχω να πω είναι ότι όντως υπάρχουν διαφορές σε πολλά σημεία του νομίσματος ακόμα και στο κεφάλι, έστω και αν αυτές είναι οριακές! Μικρή ναι μεν αλλά η διαφορά στο κεφάλι υπαρκτή, οπότε πρέπει να το έχουμε υπόψην μας και αυτό. Ουφ κάθισα και διάβασα τουλάχιστον 3 φορές το όλο θέμα για να έχω καλύτερη εικόνα του!
 Απάντηση
 •  Προηγούμενο
 • 1 ...
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 •  

Σχετικά πιθανόν Νήματα...
Θέμα
Συγραφέας
  /  
Τελευταία ανάρτηση
Απαντήσεις: 6
Θεάσεις: 470
25/02/2017, 23:01:52
Τελευταία ανάρτησηxmac
Απαντήσεις: 19
Θεάσεις: 1,078

 


Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 1 Επισκέπτες